Horeca-interieur

Tips en inspiratie voor de inrichting uw horeca-interieur

Een nieuw interieurconcept voor uw horeca-interieur. Dat kan een lastige opgave zijn. Het inschakelen van een interieurontwerper kan daarin het verschil maken. Wij bieden u de helpende hand om de juiste keuzes te maken in het ontwerp, de realisatie en de laatste puntjes op de i. Ons team van gespecialiseerde interieurontwerpers staat graag voor u klaar om samen met u een ontwerp op maat te maken.

Een vol restaurant. Dat is het doel van elke restauranthouder. Een chic horeca-interieur vergroot de aantrekkingskracht van een horecabedrijf. Bij het inrichten van horeca is inleven in de doelgroep van groot belang. De doelgroep moet zich thuis voelen en om dat te realiseren, geven wij u een aantal tips die uw horeca-interieur naar een hoger niveau tillen!

✓ Ontwerp
✓ Definitief ontwerp
✓ Technisch ontwerp
✓ Uitvoering

Een duidelijk concept

Het uitgangspunt van uw restaurant of hotelinterieur is het concept. Bekijk eens voordat u allerlei ideeën op tafel gooit of het wel past bij de doelgroep. Bij een frietzaak verwacht men een andere uitstraling dan in een restaurant met één of meerdere Michelinsterren. In het concept moeten een aantal dingen duidelijk beschreven worden, namelijk: de doelgroep, de uitstraling en het onderscheidend vermogen.

Maak gebruik van een moodboard

Een moodboard is een creatieve manier om richting te geven aan het interieur van uw restaurant. Laat uzelf inspireren en blader door magazines of zoek op internet naar voorbeelden van horeca-interieurs. Verzamel kleuren, materialen en stijlen die bij het concept en de doelgroep passen.

Een nieuw Horeca-interieur in 4 stappen

De interieurontwerper die een stapje verder gaat


✓ Ontwerp
✓ Definitief ontwerp
✓ Technisch ontwerp en detaillering
✓ Uitvoering en bouwbegeleiding

Onze werkwijze

De plattegrond en indeling

Nadat het concept en moodboard compleet zijn. Is de volgende stap, het maken van een plattegrond. Een plattegrond bepaalt in grote lijnen hoe het eruit komt te zien. Begin met het tekenen van vaste elementen. Denk hierbij aan de in- en uitgang, toiletten, keuken en bar. Nu is het duidelijk hoeveel ruimte er nog vrij is voor tafels waaraan gasten kunnen lunchen of dineren. Het plaatsen van zowel hoge als lage tafels geeft een ludieke uitstraling. Plaats grote en lange tafels achterin. Vaak maken grote groepen meer lawaai dan bijvoorbeeld een klein gezin. Die wilt u vast niet naast elkaar zetten. Benut goed de beschikbare ruimte, maar probeer geen tafels erbij te proppen. Bij een open ruimte werken wandafscheidingen en plantenbakken goed om de grote ruimte te breken, wat zorgt voor een knusse uitstraling en minder het ‘kantoor gevoel’.

Sfeervolle verlichting

Goede verlichting kan een restaurant sfeervol maken. In de meeste restaurants worden gebruik gemaakt van drie soorten lichten. De drie soorten zijn:

 • Basisverlichting: voorziet het restaurant van voldoende verlichting
 • Functieverlichting: wordt gebruikt voor het werkgedeelte in de keuken en bij de bar
 • Sfeerverlichting: geven meestal minder licht dan basis- en functieverlichting, maar is even belangrijk, omdat het zorgt voor een sfeer verhogende factor.

Kies voor geschikt meubilair

Er zijn veel dingen waarmee rekening gehouden moet worden bij de keuze van meubilair in uw restaurant. De kunst is om veel verschillende zitmogelijkheden te creëren en daarbij de gewenste uitstraling te behouden. Denk goed na of u ronde of vierkante tafels wilt. Ronde tafels zijn sfeervoller, maar nemen ook meer ruimte in. Met stoelen hetzelfde. Een stoel met armleuning zit comfortabel, alleen neemt het ook weer extra ruimte in beslag. Belangrijk is dat meubels makkelijk te onderhouden en reinigen zijn.

Wees uniek

Nederland telt meer dan 15.000 restaurants. De concurrentie is groot en daarom is het belangrijk de gasten een unieke ervaring te bieden. Dat kan door een elegant horeca-interieur, goede service en goede prijs-kwaliteitverhouding van eten en drinken.

Samenwerking met betrouwbare partners in de bouw

Om de verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we veel goede connecties met betrouwbare bouwbedrijven. Voordat zij voor uw woning aan de slag gaan, ligt de juiste voorbereiding bij ons.

 • We maken een werkplanning
 • Zorgen voor een duidelijk kostenoverzicht
 • Vragen alle nodige offertes aan
 • Organiseren de bouwbegeleiding
 • Zijn altijd het aanspreekpunt tijden de verbouwing

Zo zorgen wij ervoor dat de verbouwing van uw Horeca-interieur vlekkeloos verloopt en u snel kunt genieten van uw Horeca-interieur! Kunnen wij u helpen met de bouw/verbouwing van uw Horeca-interieur? Neem direct contact met ons op, we helpen u graag verder.

Inspiratie voor uw Horeca-interieur ?

DOWNLOAD DE GRATIS BROCHURE


Op zoek naar inspiratie voor uw Horeca-interieur of bent u benieuwd naar onze projecten? Vul het formulier hieronder in en ontvang gratis ons inspiratieboek!

Download inspiratieboek

    • Verslag van afgeronde projecten van Verswijver Interieurconcepten by SALT inclusief illustraties
    • Ons team en de unieke werkwijze die wij hanteren
    • De interieurontwerpers die een stapje verder gaan
    • Interieurs, Ideeën en inspiratie!
interieur inspiratieboek
horeca ontwerp interieur

IS UW HORECA INTERIEUR HIER OOK AAN TOE?

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN!


 

  KEEP UP TO DATE!

  NOG MEER HORECA INTERIEUR NIEUWS!


  Van kleurentrends tot nieuwe producten, er is altijd wel iets nieuws te weten en te overwegen als het gaat om interieurontwerp. Met de steeds veranderende trends in de wereld van het Horeca-interieur. Kunt u bij ons Horeca-interieur nieuws op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

  Nieuws

  Verbouwing Restaurant Het Wolthuis

  Wat een verschil! De eerste stuclaag zit op de gevel en de schilder is tussen de regenbuien door hard aan het werk. Het is nu al een groot verschil, maar er komt nog meer…

  buroSALT

  Vorig jaar juli is Verswijver Interieurconcepten overgenomen door buroSALT ! We kunnen onze klanten het totaalconcept aanbieden…

  Keurmerk

  Wat goed! 🚀 Onze interieurontwerper Shannon is geslaagd voor haar eerste examen voor de officiële titel Interieurarchitect. Het volgende onderdeel wordt…