POP-UP RESTAURANT KOEJ

In slechts twaalf dagen een restaurant verbouwen, die uitdaging kreeg Verswijver Interieurconcepten. Het concept van een pop-up restaurant in Bergen op Zoom is helemaal omgegooid. Zo is het frisse interieur van voormalig pop-up restaurant Visj in twaalf dagen tijd omgebouwd tot een stoer en ruw interieur. Voor een restaurant of winkel is het noodzaak dat een verbouwing snel gebeurt zodat ze zo kort mogelijk hun deuren hoeven te sluiten. In de dagen dat er verbouwen wordt kunnen er geen reserveringen worden aangenomen en komt er niets in de kassa. Dus er is in twaalf dagen tijd dag en nacht gewerkt om de verbouwingstijd zo kort mogelijk te houden. Verswijver Interieurconcepten maakt hiervoor een strakke maar realistische werkplanning en zorgt voor de bouwbegeleiding op locatie. Wij zorgen ervoor dat alles vlot verloopt en er maar één aanspreekpunt is waardoor er snel geschakeld en gecommuniceerd kan worden.

WAT

Concept en huisstijl van een pop-up restaurant

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2015

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat is ook zeker zo bij deze korte verbouwing. Voor de start van de verbouwing hebben wij er al maandenlang voorbereiding op zitten. Er wordt een sfeercollage en een plattegrond op maat gemaakt en deze worden met alle betrokken partijen besproken. Dit ontwerp wordt definitief gemaakt en dan volgen de details zoals de kleuren en materialen. Als het hele concept is uitgewerkt worden er betrouwbare bedrijven benaderd en wordt al het materiaal al gereserveerd en ingekocht, zodat alles klaarstaat voor aanvang van de bouw.

Pop-up restaurant Koej is geboren! Een uniek concept voor een vleesrestaurant in Bergen op Zoom voor de regio Zeeland, Antwerpen, Breda en Rotterdam. Bij binnenkomst is de sfeer van het restaurant al te proeven, het logo is gemaakt van geroest cortenstaal, er staan steigerhouten zuilen met kaarsen en hier en daar is een sepia fotobehang toegepast met oude foto’s van de mens samen met de koe zonder dat het onsmakelijk wordt. Antieke slagersmessen en slagersmachines zijn teruggeplaatst in het interieur en zelfs de menukaarten hebben een stoer uiterlijk. Op de leren voorkant is een koe gebrand en bij elk gerecht zijn cijfers vermeldt die terugkomen op de grote koe op de wand. Zo weet men precies wat men bestelt en waar het stuk vlees van de koe komt.

De oude bakstenen muren van het industriële pand zijn in takt gebleven en uitverlicht met kleurrijke ledverlichting. De bar is gemaakt van grof steigerhout en boven de bar hangen zelfgemaakte lampen van halve gasflessen (let op: doe dit niet thuis en laat dit een professional doen). De stalen wijnrekken zijn op maat gemaakt en ook hier komt het steigerhout terug. Deze rekken werken ook als roomdivider en zijn een prachtige eyecatcher in de hoge ruimte. De witte barkrukken en houten meubels zijn hergebruikt van restaurant Visj maar hebben een nieuwe kleur gekregen, ossenbloedrood. Het industriële interieur en de stoere styling maken de inrichting warm en sfeervol. Er is door Verswijver Interieurconcepten aan de kleinste details gedacht, zelfs de outfits van het personeel zijn afgestemd op de horeca inrichting.

Het restaurant is gevestigd in een oude fabriek en om het grote pand toch knus te laten ogen hebben wij hoge roomdividers toegepast. De roomdividers zijn voorzien van fotobehang in sepia en scheiden het restaurant van het bargedeelte. Er is een open keuken toegepast zodat de gasten kunnen zien hoe het eten wordt bereid. De oude zwarte metrotegels omlijsten de keuken. Achterin de fabriek zijn oude banken geplaatst rondom de gashaard, zoals een klassieke Chesterfield. Alle meubelen komen van kringloopwinkels uit heel Brabant en Zeeland, hierdoor ontstaat er een duurzame inrichting.

Het concept is zelfs toegepast in de tuin. Het terras is omgebouwd zodat er zelfs in de winter buiten gezeten kan worden. De witte steigerhouten meubelen staan onder een afdak en zijn beschut voor de kou en de regen. Er brandt een heerlijk warme vuurkorf en de hele tuin staat vol met kerstbomen met kerstverlichting. De banken zijn aangekleed met leren kussens en warme dekens met een koeienprint, passend in de huisstijl van het restaurant. Op de tafels staan industriële windlichten met kaarsen. Er is een buitenbar gemaakt van steigerhout voor een lekkere warme chocomel of een glühwein.