Restaurant interieur

Ga voor een succesvol restaurant interieur

Een nieuwe inrichting voor uw restaurant interieur. Dat kan lastig zijn. Het inschakelen van een interieurontwerper die al meer dan 20 jaar ervaring heeft met het inrichten van onder andere horeca-interieurs kan daarbij het verschil maken. Wij bieden u de helpende hand om de beste keuzes te maken in het ontwerp, de realisatie en de laatste puntjes op de i. Ons team interieurontwerpers staat graag voor u klaar om samen met u een maatwerk interieur te ontwerpen en realiseren. 

Een restaurant interieur ontwerpen en implementeren die goed past bij de doelgroep is een complex proces. Met het interieur van een restaurant kunt u zoveel kanten op dat het soms lastig is te bepalen welke stijl nu het beste bij uw restaurant past. 

✓ Ontwerp
✓ Definitief ontwerp
✓ Technisch ontwerp
✓ Uitvoering

Bepaal de doelgroep

Voordat u uw restaurant gaat inrichten, is het handig te weten welk interieur de doelgroep aantrekt. Wie is uw doelgroep? Zijn dat gezinnen met kinderen die komen voor een snelle hap? Of juist de gasten die de hele avond willen tafelen? Deze gasten hebben weer andere behoefte en wensen zoals een comfortabel zitten aan een grote tafel waar zij gemakkelijk met het gezelschap kunnen genieten van het diner.

Inspiratieboard

Nadat het duidelijk is wie u doelgroep is, kunt u de stijl daarop gaan aanpassen. Een goed hulpmiddel is een moodboard, ook wel inspiratieboard genoemd. Neem de doelgroep mee in u gedachte wanneer u het inspiratiebord samenstelt. Laat u inspireren en blader door magazines of zoek op internet naar restaurant interieurs waar u het warm van krijgt. Verzamel kleuren, materialen en stijlen en plaats die op het inspiratiebord.

Een nieuw Restaurant interieur in 4 stappen

De interieurontwerper die een stapje verder gaat


✓ Ontwerp
✓ Definitief ontwerp
✓ Technisch ontwerp en detaillering
✓ Uitvoering en bouwbegeleiding

Onze werkwijze

3D ontwerp

Nu het plaatje van de doelgroep compleet is, een inspiratieboard met je favoriete interieurstijl is samengesteld, is het tijd voor een 3D-ontwerp. Alles moet kloppen bij het ontwerpen van het interieur in uw restaurant. En daarom werkt Verswijver altijd met 3D-tekeningen. Het werken op een efficiënte wijze hoort bij Verswijver Interieurconcepten by SALT. Daarom beginnen wij altijd met het tekenen van vaste elementen. Denk hierbij aan de bar, toiletten, keuken, bar en natuurlijk de in- en uitgang. Nu wordt duidelijk hoeveel ruimte er nog beschikbaar is voor de gasten. Zorg een knusse uitstraling. Het afwisselen van hoge, lage ronde en vierkante tafels geeft een speelse uitstraling. Belangrijk is de ruimte zo goed mogelijk te benutten, maar houd genoeg ruimte tussen de tafels! Het geeft gasten geen prettig gevoel wanneer zij kunnen te dicht bij anderen zitten. Denk ook na of u stoelen met of zonder stoelleuning wilt. Stoelen met leuning nemen net wat meer plek in, maar zijn wel comfortabeler. Heeft u een groot restaurant, dan raden wij aan wandafscheidingen of plantenbakken te plaatsen. Dit breekt de ruimte en is een sfeerverhogende factor.

Een passend lichtplan

Een goed lichtplan kan voor wonderen zorgen. Bij het ontwerpen van een lichtplan, maakt Verswijver Interieurconcepten by SALT onderscheidt in drie verschillende soorten lichten:

 • Basisverlichting: voorziet het restaurant van voldoende verlichting. 
 • Functieverlichting: wordt geplaatst in het werkgedeelte zoals bij bar, keuken en ook bij de wc’s.  
 • Sfeerverlichting: dit verlicht meestal de ruimte niet heel erg, maar dat zorgt juist voor goede sfeer in het restaurant.

Offerte opvragen?

Bij Verswijver Interieurconcepten by SALT draait alles om perfectie. Een goede match tussen u als klant en Verswijver Interieurconcepten by SALT is erg belangrijk en daarom kunt u altijd kiezen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kiest zelf het budget waarmee Verswijver Interieurconcepten by SALT aan de slag gaat. Onze interieurarchitecten maken een mooie 3D-tekening, voorziet u van materiaal- en kleuradvies en advies in duurzaamheid en technieken. Daarbij kiezen ze kiezen ze de uitvoerders voor het project binnen het eigen netwerk. Waardoor u moeilijkheden u altijd bespaart blijven. Klaar om een kopje koffie te drinken met het ontwerpteam van Verswijver Interieurconcepten by SALT? Plan een afspraak in. 

Samenwerking met betrouwbare partners in de bouw

Om de verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we veel goede connecties met betrouwbare bouwbedrijven. Voordat zij voor uw woning aan de slag gaan, ligt de juiste voorbereiding bij ons.

 • We maken een werkplanning
 • Zorgen voor een duidelijk kostenoverzicht
 • Vragen alle nodige offertes aan
 • Organiseren de bouwbegeleiding
 • Zijn altijd het aanspreekpunt tijden de verbouwing

Zo zorgen wij ervoor dat de verbouwing van uw Restaurant interieur vlekkeloos verloopt en u snel kunt genieten van uw Restaurant interieur! Kunnen wij u helpen met de bouw/verbouwing van uw Restaurant interieur? Neem direct contact met ons op, we helpen u graag verder.

Inspiratie voor uw Restaurant interieur ?

DOWNLOAD DE GRATIS BROCHURE


Op zoek naar inspiratie voor uw Restaurant interieur of bent u benieuwd naar onze projecten? Vul het formulier hieronder in en ontvang gratis ons inspiratieboek!

Download inspiratieboek

    • Verslag van afgeronde projecten van Verswijver Interieurconcepten by SALT inclusief illustraties
    • Ons team en de unieke werkwijze die wij hanteren
    • De interieurontwerpers die een stapje verder gaan
    • Interieurs, Ideeën en inspiratie!
interieur inspiratieboek
horeca ontwerp interieur

IS UW RESTAURANT INTERIEUR HIER OOK AAN TOE?

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN!


 

  KEEP UP TO DATE!

  NOG MEER RESTAURANT INTERIEUR NIEUWS!


  Van kleurentrends tot nieuwe producten, er is altijd wel iets nieuws te weten en te overwegen als het gaat om interieurontwerp. Met de steeds veranderende trends in de wereld van het Restaurant interieur. Kunt u bij ons Restaurant interieur nieuws op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

  Nieuws

  Verbouwing Restaurant Het Wolthuis

  Wat een verschil! De eerste stuclaag zit op de gevel en de schilder is tussen de regenbuien door hard aan het werk. Het is nu al een groot verschil, maar er komt nog meer…

  buroSALT

  Vorig jaar juli is Verswijver Interieurconcepten overgenomen door buroSALT ! We kunnen onze klanten het totaalconcept aanbieden…

  Keurmerk

  Wat goed! 🚀 Onze interieurontwerper Shannon is geslaagd voor haar eerste examen voor de officiële titel Interieurarchitect. Het volgende onderdeel wordt…