Verbouwing oude boerderij

“We zouden zelf nooit op het idee gekomen zijn van de interieurontwerpers van Verswijver Interieurconcepten.”

Aan de rand van het Brabantse dorpje Halsteren nabij het Zeeuwse dorpje Tholen staat een prachtige oude boerderijwoning met een grote tuin en een grote werkplaats. Een jong gezin uit de omgeving van Bergen op Zoom is van plan deze woning volledig te verbouwen en heeft Verswijver Interieurconcepten gevraagd om een ontwerp te maken. De oude koeienstal en paardenstal dienen te worden omgetoverd tot een grote leefkeuken en een knusse woonkamer. Tijdens het ontwerpen hebben de interieurarchitecten van Verswijver Interieurconcepten zoveel mogelijk de originele details van de oude boerderij bewaard. Ook aan de buitengevel en de constructie is zo min mogelijk veranderd.

WAT

Verbouwing van een oude boerderij

WAAR

Halsteren

WANNEER

2023

De bestaande hal en trap zijn bewaard gebleven en via de haldeur komt men in een grote open keuken. Het grote kookeiland heeft meer dan voldoende werkruimte en biedt plaats voor vier barkrukken. Tijdens het koken is er ruim zicht door de nieuwe schuifdeuren. Zo kan men direct vanaf de keuken naar het terras en valt er veel daglicht binnen. Het uitzicht is als een schilderij, de uitgestrekte weilanden met schapen en koeien zijn vanaf de keuken te bewonderen. Dit wordt dan ook het centrale punt van de woning.

De eetkamer is in een knusse ruimte toegepast met een ovale tafel en een prachtige grote lamp, waar het hele gezin gezellig samen kan lunchen en dineren.

 

Aan de zijde van de binnentuin is de woonkamer gevestigd. Dit gedeelte was vroeger een oude koeienstal. Boven in de koeienstal is een verdieping gemaakt waar de master bedroom zich bevindt. Ook bij de woonkamer is een groot raam geplaatst met uitzicht over het natuurgebied. Er is een grote hoekbank geplaatst en een op maat gemaakt televisiemeubel met een houthaard erin verwerkt. De mogelijkheid bestaat om de woonkamer en keuken van elkaar af te sluiten met stalen deuren met glas. De woonkamer wordt verlengd door een knusse binnentuin. In de binnentuin is een vijver geplaatst en een terras met een buitenhaard. Via een houten vlonder zijn de beiden terrassen met elkaar verbonden. De rest van de tuin is natuurlijk ingericht met veel groen en natuur.

 

Naast de landelijke woning staat een grote oude loods die gebruikt wordt als werkplaats voor het bedrijf van de familie. Als men in hun vuile kleren thuiskomt kan men via de wasruimte de woning bereiken. Deze wasruimte is tevens een mudroom waar alle vieze kleren kunnen worden uitgedaan en direct de wasmachine en droger in kunnen. Zo blijft de woning schoon en huiselijk en zwerven er nergens schoenen en werklaarzen rond. In de andere kamer op de begane grond is een thuiskantoor gevestigd. Hier wordt de administratie gedaan van het bedrijf. De ruimte kan gemakkelijk worden afgesloten zodat er rustig gewerkt kan worden en visite niet direct alle belangrijke papieren ziet liggen.

 

Momenteel is het team interieurstylisten van Verswijver Interieurconcepten druk bezig met de uitwerking van de detaillering en de styling. De landelijke vloer wordt uitgekozen, de kleur op de wanden wordt bepaald en alle materialen worden op elkaar afgestemd. De boerderij krijgt een mooi contrast tussen landelijk en modern, deze stijl hebben wij de naam ‘Landelijk Minimalisme’ gegeven. Deze stijl kenmerkt zich aan de minimalistische toepassing met strakke en rustige details in landelijke materialen. Zo kan er bijvoorbeeld een tegel worden toegepast die opgebouwd is uit natuurlijke materialen met een strakke zwarte keuken erop. Of een landelijke parketvloer met veel knoesten en nerven in de woonkamer met een grote landelijke hoekbank in een strak gestucte ruimte. Belangrijk met deze stijl is dat er geen koplatten of hoeklatten worden geplaatst tussen wanden en plafonds en rondom de deuren.

 

Nadat dit is uitgewerkt gaat de familie zelf aan de slag met de verbouwing. Zij zijn zelf erg handig en dit bespaard een hoop kosten waardoor men meer kan uitvoeren binnen budget. Blijf op de hoogte op onze website en onze social media kanalen over de voortgang van dit project.