Vakantievilla in Japandi stijl

“Verswijver Interieurconcepten denkt goed mee en zorgt ervoor dat we deze zomer kunnen genieten van onze nieuwe vakantiewoning.”

Het team van interieurontwerpers en interieurstylisten is momenteel druk bezig met het ontwerpen en uitwerken van een inrichting van een vakantievilla. De vakantievilla staat in Burgh-Haamstede gelegen nabij het bos, prachtige natuurgebieden en het strand. De familie woont in het midden van België, maar komen graag naar de zee om lekker uit te waaien met de honden. In de strandwoning wil de familie al hun vrienden kunnen ontvangen in een logeerhuis. Dit logeerhuis krijgt een eigen koffiecorner, heeft een eigen badkamer, een eigen knusse woonkamer en een eigen ingang waardoor men toch hun privacy bewaard.

Terwijl de familie in België verblijft zorgt het team van Verswijver Interieurconcepten ervoor dat de woning aan zee een totale update krijgt. Er wordt een interieurontwerp gemaakt voor de inrichting van de woonkamer, de slaapkamers en het logeerhuis.

WAT

Inrichting en styling vakantievilla

WAAR

Burgh-Haamstede

WANNEER

2023

Alle kleuren en materialen worden op elkaar afgestemd, de woning krijgt een Japandi stijl. Japandi is een combinatie van Japans en Scandinavisch, doordat de Denen veel inspiratie halen uit de Japanse stijl en dit werd gecombineerd met hun eigen stijl. De Japanners en de Denen delen de passie voor natuurlijke materialen en eenvoud in stijl. Daarnaast gaat het niet alleen om de uitstraling maar is de functie van het meubilair juist belangrijker. Waar men voorheen voor de trend koos met zwarte stalen deuren, een houten visgraatvloer en een zwarte keuken is er nu een nieuwe trend in aantocht. Japandi kenmerkt zich met lichte kleuren, beige tinten, zachte en afgeronde materialen waardoor het interieur zachter en vriendelijker wordt. Er worden materialen gebruikt zoals riet, lichte houtsoorten, wol, linnen, bamboe en het gebruik van veel planten.

 

De vakantiewoning van deze familie heeft een crèmekleurige marmeren vloer en krijgt wanden in een linnen kleur van Pure & Original. Dit is een verfsoort dat erg lijkt op het kalkverf, het heeft een landelijke uitstraling en bestaat uit natuurlijke en biobased ingrediënten. De op maat gemaakte servieskast wordt toegepast in een lichte houtsoort net als alle andere maatwerkkasten in de woning. Door de gekozen materialen door de gehele woning terug te laten komen ontstaat er eenheid en rust.

Niet alleen het interieur van de villa wordt in deze interieurstijl uitgevoerd, ook het exterieur past straks bij de nieuwe inrichting. De gevel wordt in een beige kleur geschilderd en de bestaande zinken gevelbekleding wordt vervangen door witte sidings. Hierdoor komt de natuurlijke tuin en omgeving nog meer tot hun recht en past het perfect bij de strandkleuren.

 

Naar verwachting kan de familie de komende zomer al genieten van het nieuwe interieur. Verswijver Interieurconcepten is op zoek gegaan naar betrouwbare bouwbedrijven en vakmensen uit de omgeving om de verbouwing te realiseren. Alle partijen komen van dit eiland van Zeeland, zo zijn ze altijd dichtbij bij storingen of vragen, rekenen ze geen reistijd en kunnen de dagen volledig worden gevuld met werkuren. In 3 maanden tijd wordt de gehele woning verbouwen. Al het elektra wordt aangepast en de verlichtingsarmaturen worden geplaatst volgens het lichtplan dat is opgesteld door de ontwerpers van Verswijver Interieurconcepten. De wanden en plafonds worden opnieuw gestuct en gesausd, de marmeren vloer wordt opnieuw gepolijst en er komt een nieuwe keuken. Daarnaast wordt er een maatwerk garderobekast, inloopkast, servieskast en nieuw wastafelmeubel gemonteerd. In de laatste week van de werkplanning komt het meubilair en de raamdecoratie binnen en zorgen de stylisten van Verswijver Interieurconcepten ervoor dat alles tot het laatste detail klaar staat voordat de familie in hun vakantiewoning terugkomt om te gaan genieten. Een goede voorbereiding is het halve werk waardoor de verbouwingstijd zo kort mogelijk is, zo ook bij deze villa.

 

Binnenkort zullen wij meer informatie delen op onze website en social media over dit project.