STRAKKE VILLA

“Verswijver Interieurconcepten heeft ervoor gezorgd dat het interieur en exterieur keurig op elkaar aansluiten.”

De klant kocht een oude woning op een prachtige locatie in de natuur van Calfven, Ossendrecht, met het idee om hier een grote moderne villa te plaatsen. De interieurarchitecten van Verswijver Interieurconcepten zijn gevraagd om samen met de bouwkundige architect een totaal ontwerp te maken voor de architectuur, het interieur en de tuin. Onze binnenhuisarchitecten hebben in nauw overleg met de bouwkundige architect en tuinarchitect het interieur op het exterieur aangepast. De huidige woning is compleet gestript en het dak is verwijderd. De basis van de muren en de fundering is blijven bestaan en uitgebouwd tot een riante villa woning.

WAT

Vrijstaande woning verbouwen tot strakke villa

WAAR

Calfven

WANNEER

2023

De strakke buitenkant van de villa kent veel transparantie door grote ramen, hierdoor hebben de bewoners prachtig uitzicht over de bosrijke tuin. Ze kunnen zelfs over de Brabantse Wal tot aan Antwerpen kijken omdat de woning op een heuvel staat. Verswijver Interieurconcepten heeft hier goed op ingespeeld door het interieur zodanig aan te passen dat de woonkamer een vrij uitzicht heeft langs de televisiewand met inbouwhaard. Ook de keuken en eetkamer zijn functioneel opgesteld met een directe verbinding naar het terras en een vrij uitzicht over de Brabantse Wal en de tuin. De grote harmonica ramen kunnen volledig worden opengezet voor extra verbinding met de tuin, ook de betonnen gietvloer van het terras loopt binnen door over de gehele begane grond.

Het exterieur van de strakke villa ziet er luchtig en speels uit door de combinatie van houten gevelbekleding en strakke gevelstenen. Dit concept van materiaalgebruik hebben wij ook doorgevoerd in het interieur in het maatwerk. De op maat gemaakte kastenwanden en keuken zijn volledig op elkaar afgestemd, zo is de woning van binnen en van buiten een rustig geheel.

Onze interieurontwerpers vinden het ontzettend belangrijk dat het interieur en exterieur aansluit op uw wensen en eisen. We maken het ontwerp persoonlijk, u zult daarom nooit dezelfde inrichtingen terugzien. Elk ontwerp is op maat gemaakt in goed overleg met de klant. Voor de bewoners van deze strakke villa is het belangrijk dat de inrichting praktisch en voor iedereen toegankelijk is. Daarom is deze woning volledig rolstoeltoegankelijk en zijn er geen lage kasten toegepast aangezien de klant hier niet bij kan vanwege rugklachten. Verswijver Interieurconcepten heeft dit zodanig uitgevoerd dat het niet af te lezen is aan de inrichting, zo voelt het niet als een beperking maar als een persoonlijke touch voor onze klant. De keukenkasten en het kookeiland hebben een hoge plint waardoor de kasten lijken te zweven. De inloopkast heeft zelfs geen plint en is open aan de onderzijde, hieronder is verlichting toegepast en zijn er handige zitjes geplaatst om gemakkelijk om te kleden.

Ook de badkamer is praktisch ingericht met een prachtig design. Er is een royale inloopdouche aanwezig waar u de kraan al kunt bedienen buiten de douche zonder dat u nat wordt, een dubbele wastafel en een vrijstaand bad voor een geblindeerd raam met een mooi uitzicht. Men kan door dit raam niet naar binnen kijken, zo wordt de privacy in de badkamer gewaarborgd, er komt wel veel daglicht binnen en de klant kan zelf wel van de natuur genieten.

Deze duurzame woning is voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming en voldoet aan alle eisen voor een hoge energielabel en een laag verbruik. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor het milieu en de waarde van uw woning wordt hoger. Naast het ontwerpen zijn onze ontwerpers ook gespecialiseerd in het adviseren van duurzame en technische keuzes, ze denken graag met u mee en gaan elke uitdaging samen met u aan.

 

De gepresenteerde 3D visualisaties zijn gemaakt door Kraak Ontwerp- en Ingenieursbureau.