EGO INDOORSKI

Door de skihal uit Bergen op Zoom, EGO Indoorski, is aan Verswijver Interieurconcepten gevraagd een nieuw concept en nieuw interieur te maken. De bestaande hal in het centrum van Bergen op Zoom bestond uit één lopende band, een borstelbaan en een klimwand. Wij voegden daar samen met onze partners een nieuwe bar, een receptie en twee gloednieuwe grote lopende banden aan toe. De skischool is enkele weken dichtgegaan voor de verbouwing van de ruimte, om deze tijd zo kort mogelijk te houden is een goede voorbereiding noodzakelijk. Wij hebben het ontwerp van het interieur, de voorbereiding en de bouwbegeleiding tijdens de verbouwing verzorgt. Zo zorgden wij ervoor dat alles in goede banen werd geleid en de juiste stappen voor de deadlines werden uitgevoerd.

WAT

Totaalconcept wintersport hal

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2010

Het nieuwe concept is zo ingericht zodat de gasten zich een hele dag kunnen vermaken in de sportruimte. Bij binnenkomst wordt men ontvangen door de receptie waar ze zich kunnen inschrijven voor de activiteiten. Vervolgens kan er in de sportkantine een bakje koffie worden gedronken, in deze kantine is een professionele bar aanwezig met een luxe koffiemachine en mogelijkheid voor grote feesten. De kleurrijke meubelen zijn daarom ook gemakkelijk te verplaatsen en verschuiven over de betonnen gietvloer.

In diezelfde ruimte zijn wandpanelen bevestigd met en presentatie van de collectie helmen, skilatten, ski- en snowboardschoenen die men kan kopen. Door de open indeling is er vanaf elke hoek van de kantine zicht over de sporthal met de lopende banden en borstelbaan. De grote gepersonaliseerde fotowand, waarop een skiër in actie staat afgebeeld, maakt de stoere sportbar helemaal af.

De oranje kleur en de donker groene kleur zijn doorgetrokken in de industriële sportruimte. In deze ruimte is het industriële plafond van de loods nog goed te zien en zijn de stalen balken zwart geschilderd. Doordat de basis in zwart en wit is toegepast springen de trendkleuren oranje en donkergroen er helemaal uit. Als men over een paar jaar toe is aan een nieuwe inrichting, kan dit gemakkelijk worden toegepast door enkel de trendkleuren over te schilderen in de nieuwe kleur en enkele stoelen te vervangen of bekleden met een andere afwerking.

De grote lopende banden waarop men kan snowboarden en skiën beschikken elk over een glaspaneel die aan één zijde weerspiegelt. Zo kunnen de sporters zichzelf zien in het glas, maar de familieleden en vrienden kunnen de sporters ook zien door het glas vanaf het sportcafé.

Het nieuwe interieur is ideaal geschikt voor kinderfeestjes en andere sportieve bijeenkomsten. De gehele ruimte kan worden afgehuurd of er kunnen losse lessen worden geboekt bij de professionele skileraren en snowboardleraren. Naast de wintersport is er ook de mogelijkheid om van de klimwand gebruik te maken. Vele sportactiviteiten in één ruimte, maar door de praktische indeling is er veel overzicht, orde en gezelligheid voor zowel de sporter als de kijker.