Zaaidag Wilde Bloementuin

Aan de Westersingel komt voorlopig een Wilde Bloementuin. Op woensdag 13 mei 2015 hebben leerlingen van basisschool Marco Polo samen met wethouder Patrick van der Velden de bloemzaden gezaaid. Dit is het resultaat van een oproep die de gemeente deed aan de burgers om het perceel van de voormalige brandweerkazerne een tijdelijke invulling te geven.

Tot op heden is er nog geen definitieve bestemming voor dit perceel dat valt onder het bestemmingsplan Zuidelijk Havenkwartier. Verswijver Interieurconcepten kwam met het idee voor een Wilde Bloementuin en de gemeente was enthousiast. De bloemzaden zijn gesponsord door Easyspaces.nl, 16 bedrijven van De Melkfabriek, Jan Mazairac, Fysiotherapie Konings en Lantack Network Solutions.

Onder begeleiding van biologische boer Peet de Krom uit Bergen op Zoom werden de bloemzaden gezaaid. Naar verwachting staat alles in de zomer vol in bloei en kan iedereen er van genieten.

Patrick van der Velden: “Dit is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. Een idee van de burger, uitgevoerd door leerlingen op een educatieve manier. Iedereen heeft er straks plezier van, daar doen we het voor!”

Bedrijvige kantoorruimte