Verschil interieurontwerper en interieurarchitect

Keurmerk Architectenregister

Wat goed! πŸš€ Onze interieurontwerper Shannon is geslaagd voor haar eerste examen voor de officiΓ«le titel Interieurarchitect. Het volgende onderdeel wordt zwaar 🧱 en pittig 🌢️ maar we hebben er vertrouwen in en gaan ervoor πŸƒπŸ»β€β™€οΈ! Deze titel geeft u de bevestiging van de kwaliteiten van buroSALT.
βœ… de toelating
βœ… het eerste examen
⏳het tweede examen en de officiële titel

𝘞𝘒𝘡 π˜ͺ𝘴 𝘩𝘦𝘡 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘀𝘩π˜ͺ𝘭 𝘡𝘢𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 π˜ͺ𝘯𝘡𝘦𝘳π˜ͺ𝘦𝘢𝘳𝘴𝘡𝘺𝘭π˜ͺ𝘴𝘡, π˜ͺ𝘯𝘡𝘦𝘳π˜ͺ𝘦𝘢𝘳𝘰𝘯𝘡𝘸𝘦𝘳𝘱𝘦𝘳 𝘦𝘯 π˜ͺ𝘯𝘡𝘦𝘳π˜ͺ𝘦𝘢𝘳𝘒𝘳𝘀𝘩π˜ͺ𝘡𝘦𝘀𝘡?
Een interieurstylist adviseert in details om een interieur mooier te maken. Zoals kleuren, materialen en accessoires. πŸͺ΄

Interieurontwerpers kunnen dit ook maar zij kijken eerst naar de basis en de ruimtelijke vormgeving. En geven advies geven op bouwkundig niveau. πŸ‘·πŸ»β€β™€οΈ

De interieurarchitect heeft een beschermde titel door de β€˜Wet op de Architectentitel’ en worden geregistreerd in het ArchitectenregisterπŸŽ–οΈ. Zij houden zich bezig met de binnenkant van huizen en gebouwen. Dit kan gaan over een specifieke ruimte of een volledig gebouw (ver)bouwen. Er wordt onderzoek gedaan naar routing, functie, gebruikers, (dag)licht, vormgeving, indeling, kleuren en materialen. Een interieurarchitect is bouwkundig onderlegd, past wet- en regelgeving toe, heeft nauw contact met leveranciers en (onder)aannemers en weet wat technisch haalbaar is. De titel Interieurarchitect staat dus als Keurmerk voor vakmanschap, kennis en kwaliteit.
Dit Keurmerk hopen we binnenkort te kunnen toevoegen aan het totaalconcept van buroSALT! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Verschil interieurontwerper en interieurarchitect