Van stagiaire tot mede-eigenaresse

Shannon Claessen kwam in 2014 tien weken stage lopen bij Verswijver Interieurconcepten. Eigenaar Peter Verswijver zag wel iets in haar. “Qua karakter past ze bij mij, ze is een echte aanpakker, heel gedreven. En ik was toch al van plan een stapje terug te doen.” Samen met Peters zoon Dennis zal Shannon nu het bedrijf over gaan nemen.

Peter Verswijver is eigenaar van Verswijver interieurconcepten en ook bekend als de man van Easyspaces.nl, waaronder het Interium Business Center, De Melkfabriek, het pand van Koej en van De Poort van Berrege vallen. “Ik ben 58, al mijn leeftijdsgenoten hebben ouwe-lullendagen en ik werkte nog steeds gewoon 5 dagen in de week,” zegt Peter. “Ik vond het tijd dat het anders ging.” Zijn zoon Dennis is al zes jaar betrokken bij het bedrijf en heeft tevens zijn eigen bedrijf: D.Verswijver Bouwservice. “Zes jaar geleden was de verbouwing van bedrijvenpand De Melkfabriek zijn stageproject,” vertelt Peter. “En nog voor hij klaar was met zijn opleiding, had hij zijn bedrijfje al gestart.”

Van eerste gesprek tot laatste plantje

Shannon deed de MBO-opleiding interieuradviseur en een van haar zes stages was bij Verswijver Interieurconcepten. “Ik heb stages gelopen bij grote bedrijven, maar ook bij bijvoorbeeld Le Cadeau in Roosendaal en Ikea. Maar dit vind ik gewoon het leukste: ontwerpen, en dan het liefst bij een klein bedrijf. Dat je alles meekrijgt: van het eerste gesprek tot het laatste plantje.” Na haar MBO-opleiding (waar ze cum laude afstudeerde) deed ze ook de HBO opleiding interieur vormgeving (en haalde die ook al cum laude!). “Wel pittig, een opleiding en werken tegelijk. Maar in juni ben ik geslaagd en nu kan ik hier fulltime aan de slag.”

Nu het huis schilderen

Nu had Peter zich al jaren geleden voorgenomen nooit meer personeel aan te nemen. “Daar ben ik niet zo goed mee. Ik denk altijd dat het anders kan, beter. Dus dan pak ik het over. Dat heeft me ooit een burn-out opgeleverd: stond ik het werk van twintig man in mijn eentje te doen.” Shannon is dan ook niet in dienst, maar mede-eigenaresse.

Inmiddels werkt Peter al één tot twee dagen in de week minder. Wat hij doet met al die vrije tijd? “Ik ben nu het huis aan het schilderen,” lacht Peter. “Op mijn gemak, zonder druk. Voor mij is dat ontspannend.” Zijn droom is nog ooit een reis om de wereld te maken in zijn zeilboot. “Maar of dat er ooit van komt is maar de vraag.” Dat het bedrijf in goede handen is, geeft hem wel rust. “Natuurlijk zullen Dennis en Shannon het geleidelijk aan overnemen. Ik ga wat meer op de achtergrond werken, en met name Shannon zal steeds meer naar buiten treden. Dennis gaat verder met zijn eigen bedrijf en ondersteunt Shannon bij Verswijver interieurconcepten.”

Koej in 11 dagen verbouwd

Voor Shannon is het nu zaak om een netwerk op te bouwen en nieuwe klanten te werven. Daarvoor is ze zelfs van haar woonplaats Zegge naar Bergen op Zoom verhuisd. “Makkelijker voor werk, maar voor mij ook beter om mensen te leren kennen. “Inmiddels heeft ze al aan vele projecten mogen meewerken. “Restaurant Visj bijvoorbeeld. Wij hebben het ontworpen en voorbereid, Dennis heeft het in 11 (!) dagen verbouwd. Maar ook ‘T Geheim van Bergen, restaurant Boove en Beneeje in Hoogerheide, particuliere huizen en villa’s en winkels en nu ben ik bezig om mijn oude basisschool een opfrisbeurt te geven, Mariadonk in Zegge.”

In een nieuw jasje hijsen

Verswijver Interieurconcepten maakt ontwerpen, maar kan ook het complete uitvoeringstraject verzorgen. Shannons stijl past bij het eerdere werk van Verswijver Interieurconcepten, vertelt ze. “Landelijk, met natuurlijke materialen, maar wel strak. En natuurlijk altijd in overleg met de klant. En als die nou iets heel anders wil? Dan komen we er in goed overleg altijd wel uit.”

Inmiddels heeft ze al haar stempel op het bedrijf gedrukt. Ze is deze zomer druk bezig geweest om het bedrijf in een nieuw jasje te hijsen. Een voorbeeld daarvan is te zien op 1 september, als de nieuwe website online komt. Hou het in de gaten!

Restaurant ontwerp bergen op zoom