INTERIEUR BEAUTYSALON

“Ik ben ontzettend blij met mijn functionele ruimte voor zowel schoonheidsbehandelingen als pedicuresalon”

Beaumore is een praktijk voor huidverbetering en voetverzorging, zij zijn gevestigd in het prachtige historische pand ‘De Melkfabriek’. Het pand heeft een rijke geschiedenis en dit is goed terug te zien in het interieur, alle antieke onderdelen zijn gerestaureerd en bewaard gebleven. Beaumore startte een aantal jaren geleden met een kleine behandelruimte in een andere unit in De Melkfabriek, maar is inmiddels uitgegroeid tot een grote praktijk. Verswijver Interieurconcepten is gevraagd om voor deze verhuizing een nieuw interieurontwerp te maken en de bouwbegeleiding uit te voeren. Het was erg belangrijk dat de beautysalon zo kort mogelijk dicht ging, dus een goede voorbereiding en korte werkplanning was ontzettend belangrijk. Zo loopt de praktijk geen omzet mis en merken de klanten zo min mogelijk van de verhuizing. Daarnaast is het ook belangrijk om met betrouwbare partijen samen te werken waar wij al jaren mee samen werken, dan verloopt de communicatie soepel en snel en weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten. Uiteindelijk ontzorgen wij de klant van het interieurontwerp tot en met de bouw en uitvoering.

WAT

Inrichting schoonheidssalon en pedicure

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2022

Al bij binnenkomst is duidelijk te zien waar Beaumore gevestigd zit, maar de ruimte behoudt wel zijn privacy door de witte inbetween gordijnen. Het logo en de contactgegevens zijn verwerkt op de zwarte aluminium raampartijen. De schoonheidsspecialiste en pedicure kunnen de gasten ontvangen aan de op maat gemaakte balie. De kassa is uitgevoerd in hoogglans wit en is door de interieurontwerpers van Verswijver Interieurconcepten speciaal ontworpen voor Beaumore. Het logo staat afgedrukt op de L-vorm waarachter de laptop staat, de laptop wordt gebruikt om de afspraken van de gasten bij te houden en als kassa. Achter de L-vorm is een led strip verwerkt in het meubel, door het hoogglans materiaal krijgt het nog meer dimensie.

De salon is ingedeeld in twee verschillende ruimtes door middel van een roomdivider. Zo is er een ruimte met een praktijkstoel voor de pedicure en een ruimte met een behandelstoel voor de schoonheidsspecialiste. Er kunnen duo behandelingen worden ingepland en er is een hygiënische scheiding tussen de twee vakgebieden. De roomdivider heeft een doorkijk zodat de ruimte transparant en openblijft, in de opening kunnen schoonheidsproducten worden gepresenteerd. Daardoor is het maatwerk meubel multifunctioneel als presentatiemeubel, werkruimte, opslagruimte en het meubel is langs beiden zijden te gebruiken. Ook de rest van het interieur is functioneel ingericht met veel opslagruimte en een wastafel. De hoge kast in de hoek is afgewerkt met spiegels, zo oogt de ruimte ruimer en kunnen de gasten direct het resultaat zien.

De open roomdivider is ook afgewerkt met hoogglans plaatmateriaal, er is ledverlichting onder de schappen verwerkt die de producten uitlichten. Het hele interieur is strak, rustig en wit. Dit straalt professionaliteit en hygiëne uit, wat zeer belangrijk is voor de praktijk. Het historische plafond van de oude melkfabriek is in takt gebleven en zichtbaar, de oude industriële lampen passen ook goed bij de totale inrichting. Er is een goed contrast te zien tussen oud en nieuw, modern en industrieel. Door de interieurstyling ook rustig te houden met enkel een aantal groene planten, blijft het interieurconcept van deze wellness ruimte gehandhaafd.

 

Naast deze behandelruimte hebben we ook de rest van het pand mogen ontwerpen en begeleiden. Alle wachtruimtes en openbare ruimtes zijn op elkaar afgestemd en elke unit heeft zijn eigen identiteit passend bij het type bedrijf dat erin gevestigd zit. Zo zit er onder andere een kapsalon, fysiotherapeut, sportschool en yoga ruimte. Wilt u dit project graag zien kijk dan hier!