DE MELKFABRIEK

In het jaar 2012 kregen wij de uitdaging van Easyspaces om hun net aangekochte pand volledig te renoveren tot een wellnesscentrum. Easyspaces verhuurt hun vastgoed in Bergen op Zoom aan diverse bedrijven. Zij kochten dit historische pand om er bedrijven te kunnen vestigen in de medische en paramedische sector. Er zijn door Verswijver Interieurconcepten verschillende behandelruimtes ingericht voor onder andere een kapsalon, een massagesalon, een fysiotherapeut, een sportschool en een schoonheidsspecialiste. Het gebouw heeft een ruime geschiedenis, zo werd er vroeger melk geproduceerd waar de naam De Melkfabriek uit is ontstaan en later was dit een moskee. In 2017 is ook de naastgelegen werkplaats erbij betrokken en hebben de binnenhuisarchitecten van Verswijver Interieurconcepten ook hier behandelruimtes toegepast voor de yogaschool en de chiropractor.

WAT

Renovatie van een oude fabriek tot een wellnesscentrum

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2012 en 2017

Het exterieur is compleet in oude staat hersteld en gerenoveerd. Het interieur is geheel gemoderniseerd en de oude elementen zijn behouden gebleven. Het gehele gebouw is voorzien van een domotica systeem. Dit is een duurzaam en technisch systeem dat ervoor zorgt dat het pand milieuvriendelijk is. Zo worden de lichten en de verwarming automatisch afgesloten bij het sluiten van de deur en kan er op afstand de temperatuur of het alarm bediend worden. Er liggen tientallen zonnepanelen op het dak en er zitten airco’s in de units waarmee kan worden gekoeld en verwarmd.

De gevel is in grijs geschilderd en de naam van het pand is in de oude huisstijl op het pand gezet. De zwarte steellook ramen zijn voorzien van een automatische zonwering om de zon in warme dagen buiten te houden.

De cliënten komen binnen in een ruime hal waar een receptiebalie is voorzien. De witte receptiebalie met een lichte kleur hout is ontworpen door Verswijver Interieurconcepten. De originele plafonds en trappen zijn nog goed te zien in het hele wellnessgebouw. Zelfs de oude tegeltjes naast de trappen zijn bewaard gebleven. In de kabelgoten die onder de plafonds hangen ligt al het leidingwerk van de muziekinstallatie en de verlichting. Via de glazen platformlift is ook de verdieping te bereiken waardoor de business center rolstoeltoegankelijk is. Elke behandelruimte heeft veel daglicht door de hoge ramen en zwarte stalen kozijnen.

De inrichting van de kapsalon, fysiotherapeut en de overige behandelkamers zijn modern en praktisch. Er ligt een houtlook pvc vloer dat gemakkelijk schoon te maken is en voldoende warmte van de vloerverwarming doorlaat. Het interieur van de sportschool is ruim opgesteld en heeft systeemplafonds om de akoestiek te dempen. Zowel voor de gebruikers als de cliënten zijn de ruimtes fijn, clean en praktisch. Er is overzicht door het vele glas.

Op de verdieping staat er een openbare keuken. De antraciet grijzen keuken heeft een hoogglans witte bartafel waar gemakkelijk aan geluncht kan worden. Deze ruimte dient gelijk als wachtruimte, door deze indeling ontstaat er meer openheid. Hierdoor is het gebruiksvriendelijk en zijn alle bedrijven gemakkelijk te overzien door de bezoekers. Als een bezoeker bijvoorbeeld in de wachtruimte zit voor de kapsalon dan ziet men ook de pedicure of schoonheidsspecialiste zitten. Dit levert uiteindelijk meer klanten op voor de zelfstandige ondernemers.

Ook is er een ruime vergaderruimte aanwezig op de verdieping. De ruimte heeft een panoramisch uitzicht over de stad en het pand. De basis van de inrichting is strak en modern en de vergaderstoelen geven extra sfeer en kleur aan de ruimte. Er hangen zwarte inbetween gordijnen voor de privacy en de kunst wordt regelmatig vervangen zodat het interieur nooit saai wordt.

De speelhoek en wachtruimte voor de kinderen is kleurrijk ingericht, deze speelhoek zit gevestigd nabij de behandelruimtes van de kinderfysio en kinderlogopedie. De interieurstylisten van Verswijver Interieurconcepten heeft een foto uitgekozen van het strand met beige en blauwe kleuren voor op het fotobehang.  De interieurbouwer heeft het speelmeubel op maat gemaakt, dit meubel heeft plaats voor folders, speelgoed en er is zelfs een bureau waar de kinderen aan kunnen zitten.