voor en nadelen zonnepanelen

Blog: Zonnepanelen

??? ?? ??? ????????????
Een zonnepaneel is een paneel dat wordt bevestigd op het dak die natuurlijke stroom op wekt, afkomstig van de zon. Het zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, deze zijn nodig om het zonlicht om te zetten in elektriciteit. Als de fotonen van het zonlicht in contact komen met de zonnecellen ontstaat er een positieve lading boven op de zonnecel en een negatieve lading onder de zonnecel. Dit wekt gelijkstroom op, stroom met een constante stroomrichting.
Om de stroom van je zonnepanelen daadwerkelijk te gaan gebruiken heb je twee dingen nodig: een omvormer en een kabel naar je meterkast. De omvormer vormt deze stroom om van gelijkstroom naar wisselstroom. Nu is je stroom klaar voor gebruik!
?? ???? ?????????:
1. Je bespaart veel geld. Je wekt gratis zonne-energie op waardoor je energierekening wordt verlaagd. Heel fijn wanneer de gasprijzen zo hoog zijn, je een elektrische auto rijdt en vloerverwarming hebt. De investering die je steekt in zonnepanelen verdien je over meerdere jaren op deze manier terug.
2. Je draagt een bijdrage mee aan het milieu door zelf groene energie op te wekken.
3. Je woning wordt meer waard door het plaatsen van zonnepanelen. Ook verbetert je energielabel waardoor je woning aantrekkelijker wordt om te (ver)kopen.
4. Als je zonnepanelen te veel energie opwekken kun je stroom terug leveren aan het netwerk. Hier wordt vaak een vergoeding voor gegeven door uw energieleverancier. Je kunt er dus zelfs geld mee verdienen.
5. Als je nog duurzamer wilt gaan is de combi met een warmtepomp ideaal.
???? ?? ??? ????????
Veel mensen vinden zonnepanelen er niet zo mooi uit zien, daarnaast kosten ze een hoop geld. Verswijver Interieurconcepten beschikt over de nodige kennis en denkt graag met je mee.
voor en nadelen zonnepanelen