eikenhouten plafondbalken

Landelijke inrichting

Een landelijk interieur is erg populair door de gezelligheid, stoerheid en de sfeer die hij uitstraalt. Je komt deze stijl veel tegen in onder andere boerderijwoningen. Kenmerkend voor een landelijk interieur is het vele gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen, linnen, riet en accessoires of materialen met een robuuste uitstraling.
Door het gebruik van aardetinten op de wanden en/of het meubilair wordt de natuurlijke uitstraling versterkt. Qua styling wordt er vaak gekozen voor groot meubilair en wat donkerdere kleuren en materialen om een knus gevoel te creƫren. Vintage of antieke accessoires of meubels passen goed bij deze stijl door hun karakteristieke uitstraling. Veel stoere elementen komen hier tot zijn recht zoals de ruwe afwerking van materialen, houten balken van de constructie die je bewust in het zicht laat of een robuuste bakstenen muur. De landelijke interieurstijl versterkt de bourgondische levensstijl door de uitnodigende sfeer. Dit wordt vertaald in een uitnodigende grote hoekbank of een grote keuken waar je veel gasten kunt ontvangen. De landelijke interieurstijl wordt vaak gecombineerd met de moderne interieurstijl wat zorgt voor een mooie tussenweg tussen strak en gezellig.
Een goed voorbeeld hiervan is het exterieur en interieur van deze woningen. De vormgeving is modern: wit gestuukte muren met strakke zwarte kozijnen en rechte lijnen gecombineerd met een rieten dak met klassieke details voor het warme landelijke gevoel.