interieur Japandi stijl

Japandi Design

Voor deze klant richten we de vakantiewoning in Burgh-Haamstede in Japandi stijl in. De naam Japandi is een combinatie van Japans en Scandinavisch. Ongeveer 150 jaar terug floreerde de handel tussen Denemarken en Japan. Deense ontwerpers haalde veel inspiratie uit de Japanse stijl door de gedeelde passie voor natuur, eenvoud, stijl en functie. De Scandinavische en Japanse stijl wordt tegenwoordig weer veel met elkaar gecombineerd en in elkaar versmolten waardoor er de naam ‘Japandi design’ aan is gehangen.
De Japanse stijl is een grote bron van inspiratie voor veel architecten zoals onder andere Frank Lloyd Wright en Mies van der Rohe. De stijl draait om kalmte, ruimte en eenvoud. Daar is steeds meer belangstelling en vraag naar. Belangrijk vinden ze open ruimtes, geen overbodige spullen, duurzaamheid en simpliciteit. Hoe minimalistischer, hoe beter. In het interieur zie je echt de Oosterse touch terug door de verschillende prints en gebruik van meubilair zoals low dining. De materialisering en kleurenpallet is geïnspireerd op de natuur. Het gebruik van neutrale natuurlijke kleuren zoals wit, bruin, groen en grijs en materialen zoals hout, riet, wol komen veel terug.
De Scandinavische stijl draait om functionaliteit, comfort en eenvoud. De stijl heeft een lange geschiedenis en nog veel ambachtelijke tradities zijn goed bewaard gebleven doordat de industrialisatie later naar de landen kwam. De stijl vertegenwoordigd een eenvoudige en tevreden manier van leven. Net zoals de Japanse stijl zie je bij de Scandinavische stijl veel natuurlijke kleuren en materialen. Omdat het in de landen zo koud is brengen ze graag de warmte naar binnen. Dit doen ze door gebruik te maken van materialen die warm aanvoelen zoals hout en wol. Licht hout kom je ontzettend veel tegen in de interieurs om te zorgen voor licht en het warme gevoel. Er zijn veel Scandinavische designmeubelen op de markt en die worden met plezier toegepast in de interieurs.
De twee stijlen zijn beiden populaire woonstijlen en door ze samen te combineren krijg je weer net een ander, meer uniek resultaat. De stijl is zo populair door de sfeer en levensstijl die hij met zich meebrengt. De Japandi stijl is een gebalanceerde combinatie tussen het warme gevoel van het Scandinavische interieur en het minimalitische, rustige en strakke van de Japanse stijl. Een Japandi interieur is mooi uitgelijnd, strak, warm en minimalistisch. De materialen die je hier veel terug vind bestaan uit riet, hout, wol, linnen, bamboe en het gebruik van planten.
interieur Japandi stijl