STENEN KOOKEILAND

”Mijn wens voor een originele en unieke keuken is perfect gerealiseerd door Verswijver Interieurconcepten.”

In een monumentaal pand in de historische Brabantse stad Bergen op Zoom is een keuken te vinden die u waarschijnlijk nog nooit eerder heeft gezien. Daar waar men voor een doorsnee kookeiland kiest, hebben we voor deze klant een uniek exemplaar op maat mogen laten maken van steenlook. Bekijk hier de Before and After foto’s, wat een verschil heeft ons interieurontwerp opgeleverd!

Alle oude details van het monumentale pand zijn bewaard gebleven, waar voorheen een standaard keukentje stond is een bureau gemaakt om thuis te kunnen werken of te gamen. De achterwand is van zwart akoestisch foam zodat het geluid gereduceerd wordt en men er in de rest van de open woonkamer en open keuken geen last van heeft. De zware zwarte gordijnen zijn voorzien van een extra voering zodat ze zowel verduisterend als akoestisch goed zijn. De galm in de open ruimte wordt hierdoor flink verminderd. De grijze houtlook pvc vloer is in de hele woning doorgelegd, deze vloer is onderhoudsvrij en ligt zelfs in de natte ruimtes zoals de toiletten, badkamer en keuken. Maar heeft wel de natuurlijke uitstraling doordat de nerf van het hout is mee gedrukt op de planken. Door de zwarte rails verlichting worden de alle interieuritems uitverlicht.

WAT

Verbouwing monumentaal pand

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2021

De keuken is verplaatst naar de achterzijde van de woning, deze ruimte diende voorheen als logeerkamer. Door deze verbouwing heeft de keuken meer verbinding met het terras. De antraciet grijze keuken heeft veel lades, een koel-vriescombinatie, een extra vriezer en een grote combi-oven. De kasten zijn tot het plafond afgewerkt voor extra opbergruimte. Achter de hoge kasten is een verborgen koffienis te vinden voor een koffiezetapparaat en kookboeken. Er wordt gekookt aan de wand op een gaskookplaat en de inbouw afzuiging zit verwerkt in het verlaagd plafond. Op de krijtverfwand staan recepten en het boodschappenlijstje kan hierop worden bijgewerkt.

Het kleine kookeiland heeft geen standaard uitstraling. Naast de praktische indeling met vaatwasser en spoelgedeelte heeft het een steenlook ombouw. Deze ombouw is, net zoals de keuken, helemaal op maat gemaakt. Het is zelfs mogelijk om de ombouw later te vervangen voor een andere ombouw, zo blijft de keuken uniek en persoonlijk. Maar waarom een steenlook ombouw? Naast dat de klant dit erg mooi vond, is het ook een oplossing om het kleine eiland groter en zwaarder te laten lijken. Het is geen echt steen, maar zo lijkt het wel. Het dunne zwevende keukenblad is een prachtige toevoeging van deze moderne keuken. Daarnaast is het zwarte keramische blad ook praktisch, er kunnen namelijk hete pannen op worden gezet en er is geen snijplank meer nodig.

De verdieping was bij aankoop van het pand leeg, deze ruimte is er dus bijgekomen in vierkante meters voor het leefgenot. Ook op de verdieping zijn de wanden strak in standaard wit gestuct, zo komen de oude houten balken beter tot hun recht. De handgemaakte zwarte stalen schuifdeuren met zwart glas geven toegang tot de drie slaapkamers. Het zwarte glas is speciaal uitgevoerd zodat er maar langs één zijde doorheen gekeken kan worden. Zo houden de slaapkamers hun privacy maar ook de openheid. Ook de badkamer heeft een open ontwerp zonder deuren en verschillende kamers, zo is er overzicht maar voelt de ruimte ook groter. Naast de zwarte dubbele wastafel zijn twee openingen naar de doorloopdouche. De dubbele douche heeft een zwarte regendouche en handdouche, ondanks dat de douche geen deuren heeft is er wel privacy. Ieder heeft een eigen wastafel en een eigen douche, de klant hoeft dus niet op elkaar te wachten in de ochtenden.

De combinatie tussen de antieke details en het moderne interieur geven een prachtig contrast in deze woning. De woning is praktisch en open ingericht voor dit jonge stel.