JAREN ’30 WONING MET AANBOUW

“Verswijver Interieurconcepten ontneemt ons een hoop werk, zodat wij ons kunnen focussen op ons werk.”

Een grote familie uit Tilburg heeft ons gevraagd mee te helpen met de keuzes voor hun nieuwbouw jaren ’30 woning. De woning wordt casco opgeleverd door de aannemer, maar daarvoor zijn nog wel verschillende keuzes te maken. Zoals het verlichtingsplan, het elektraplan en de aansluitingen van de badkamer en keuken. De familie is zelf erg druk met een eigen bedrijf waardoor ze Verswijver Interieurconcepten hebben ingehuurd om hen te ontzorgen tijdens de hectische tijd van het bouwen en inrichten van de woning. Ze zijn volledig ontzorgt tijdens het hele proces.

De familie vindt het erg belangrijk dat het hele gezin samen kan eten, koken en televisie kijken. Dus een groter vloeroppervlak was gewenst, daarom hebben we een glazen aanbouw geplaatst aan de achterzijde van de woning in dezelfde jaren dertig stijl. In het klassieke boeiboord is verlichting verwerkt en door middel van grote zwarte schuifdeuren wordt het terras betrokken bij de keuken.

WAT

Jaren ’30 woning met aanbouw

WAAR

Tilburg

WANNEER

2017

De prachtige woonkamer met veel daglicht en uitzicht rondom de woning is ingedeeld met een grote hoekbank en een bruin leren fauteuil. Het hele gezin kan plaatsnemen bij de televisie of rondom de draaibare houthaard. De haard staat in het midden van de woning als roomdivider tussen de eetkamer en woonkamer. Doordat deze gemakkelijk gedraaid kan worden kan de familie er vanaf alle kanten van genieten.

Op de houten parketvloer ligt een warm kleed en voor de ramen en in de erker zijn zwarte houten jaloezieën toegepast. Met deze shutters kan er veel gespeeld worden met het daglicht en de inkijk vanaf de straatkant. De toepassing van dimbare up and down spots als wandverlichting geeft extra sfeer in de ruimte.

De grote eettafel biedt plaats voor het gezin en de prachtige eettafellamp maakt de ruimte knus en gezellig. Het ambacht ziet men terug in de industriële stalen haldeur en zwarte stalen deur naar de wasruimte, deze zijn namelijk volledig met de hand gemaakt. Door de ruiten in een 3 vaksverdeling in te delen kan de familie er altijd voor kiezen om een deel te beplakken met melkfolie.

In de aanbouw is de keuken met groot kookeiland geplaatst, vanaf de keuken is er ook weer zicht over de gehele woning. Hier is een betonlook tegelvloer toegepast waardoor dit makkelijk schoon te maken is bij het morsen tijdens het koken. De draagmuren zijn zo ver mogelijk opengebroken zodat er een volledige openheid ontstaat. Hierdoor is de open keuken direct verbonden met de gasten die in de eetkamer zitten. Het licht grijze kookeiland heeft een antraciet grijze werkblad, een kokend waterkraan en een kookplaat met kookplaatafzuiging. Het aanrechtblad is doorgetrokken als zitgedeelte, zodat men tijdens het ontbijt op de barkruk plaats kan nemen. De prachtige donker bruine keukenwand is op maat gemaakt tussen vloer en plafond voor zoveel mogelijk opbergruimte.

De serre heeft een zwarte schuifpui voor extra verbinding met het buitenterras en een lounge met twee fauteuils en een televisie. In de gezellig ingerichte tuinkamer kunnen de volwassenen plaatsnemen als de kinderen een andere televisiezender willen kijken. Met de zwarte transparante inbetween gordijnen kan de inkijk beperkt worden.

Verswijver Interieurconcepten heeft niet alleen de begane grond van deze vrijstaande woning aangepakt, maar ook de verdiepingen en badkamers. Waaronder deze badkamer met stalen ensuitedeuren naar de master bedroom. De lange smalle badkamer krijgt hierdoor meer openheid en is functioneel ingedeeld met een inloopdouche, toilet, dubbele wastafel met waskommen, een vrijstaand bad en voldoende kastruimte. Net als op de begane grond loopt de tegelvloer hier naadloos over in de houten parketvloer. De ensuite schuifdeuren hebben dezelfde ambachtelijke uitstraling en dezelfde roedeverdeling als de stalen deuren van de hal en de wasruimte. De inrichting van deze woning vormt een geheel, is functioneel en praktisch.

Foto’s zijn gemaakt door Jaro van Meerten in opdracht van The Art of Living magazine.