Minimalistische landelijke woning

”Ik had nooit durven dromen dat de oude bungalow in deze prachtige woning omgetoverd zou kunnen worden.”

Deze klant kwam naar Verswijver Interieurconcepten toe met de vraag om de pas gekochte bungalow om te bouwen tot een moderne villa. Gewenst was om de bungalow levensloopbestendig te maken, dat betekent dat de klant hier heel zijn leven kan blijven wonen en de woning rolstoeltoegankelijk is. We startten met de klant rond de tafel om alle wensen en eisen te bespreken, deze wensen en eisen werden omgezet in verschillende ontwerpen. Deze ontwerpen zijn vervolgens weer besproken met de klant en daar is een definitieve indeling uit gekomen. Ondertussen woonde de klant al wel in de nog te renoveren bungalow, hierdoor leert men de woning en locatie al goed kennen. Waar is het fijnste plekje in huis? Heb je veel last van inkijk? Hoe staat de zon en de wind op het terras en op je woning? Al deze onderdelen kunnen onderzocht worden maar de beleving is anders dan het onderzoek op papier. Hierdoor konden we het laatste ontwerp nog verder finetunen.

WAT

Verbouwing bungalow woning

WAAR

Hoogerheide

WANNEER

2021

Uit verschillende onderzoeken en overleggen met de klanten zijn we tot de conclusie gekomen dat de entree van de woning ruimer en overzichtelijker mocht zijn, hierdoor werd de trap naar de verdieping ook verplaatst. Ook werd de keuken uitgebreid met een aanbouw aan de achterzijde van de woning, en de woonkamer komt aan de voorzijde van het huis zodat er nog verbinding is met de straat. De begane grond krijgt een kantoorruimte met badkamer ensuite, waarbij het kantoor over een paar jaar kan worden ingericht als slaapkamer zodat de woning in één handomdraai levensloopbestendig wordt. Op de verdieping stonden vier slaapkamers ingetekend met nog een badkamer en apart toilet.

Zodra de indeling duidelijk was begonnen we met het combineren van de kleuren en materialen door middel van een moodboad. De samenstelling van deze villa noemen wij minimalistisch landelijk. Hierbij wordt de ruimte strak en modern ingericht, minimalistische details en rustige kleuren zoals wit en beige. Vervolgens wordt er gekozen voor landelijke materialen zoals een houten visgraat vloer, zwarte potdeksels en een rieten dak. De zwarte stalen trapleuning, stalen taatsdeuren en zwarte aluminium kozijnen met vakverdeling geven een stoere industriële touch. Samen vormt dit een rustig geheel met een warme uitstraling.

Stapje voor stapje werd alles onderzocht en uitgekozen. Zo zijn ook alle details van de keuken tijdens het proces duidelijk geworden. De zwarte keuken met groot kookeiland en veel opbergruimte is voorzien van een grote koelkast en een grote diepvriezer. Ook een luxe wijnkoeling is toegepast in het eiland. Het spoelgedeelte bevindt zich in de achterwand en het kookgedeelte met kookplaat inclusief afzuiging in het eiland. Aan het keukeneiland zijn ook zitplekken gecreëerd met barkrukken. De openslaande deuren geven direct toegang tot het terras en de overkapping.

De wasruimte op de begane grond heeft een maatwerk kast waar de wasmachine en droger op hoogte zijn verwerkt. Op het uitschuifbare blad kunnen de wasmanden worden gezet bij het in- en uitladen van de was. Via de waskoker komt de vuile was vanuit de badkamer op de verdieping in de juiste ruimte terecht.

De badkamer op de verdieping heeft een grote inloopdouche met een dubbele regendouche. Vanuit het vrijstaand bad met zwarte staande kraan is er zicht via de dakkapel naar buiten of kan er televisie worden gekeken. De brede dubbele wastafel met ronde spiegels maken de badkamer helemaal af. Alle schuine daken zijn praktisch ingericht met opbergruimte.

De master bedroom op de verdieping is voorzien van een op maat gemaakte inloopkast onder het schuine dak. De gehele woning is uitgerust met een domotica systeem waardoor alles op afstand (of vanuit bed) te bedienen is zoals de inbouwspots, verlichting in de tuin en de airco’s.