MAT ZWARTE KEUKEN

“Het was heel spannend om een zwarte keuken te kiezen, maar door de goede kleurcombinaties is het echt prachtig geworden.”

Jaren voordat de zwarte keuken een trend werd heeft Verswijver Interieurconcepten deze al mogen plaatsen bij deze klant in Woensdrecht. Zij kwamen in 2018 naar ons toe met de vraag om de huidige woonkamer en keuken gezelliger te maken. Het is een U-vormige woonkamer waarbij de oude keuken in de hoek was geplaatst en de woonkamer in de andere hoek was geplaatst. Hierdoor was er veel loze ruimte, en loze ruimte betekent ongezelligheid. Samen met de klant hebben we alle wensen en eisen op een rijtje gezet en hebben we een gezamenlijk Pinterest bord aangemaakt waarbij iedereen inspiratiebeelden kon opzoeken en pinnen in het moodboard. Een aantal van die wensen en eisen waren een haard, een kookeiland en een thuiswerkplek.

WAT

Indeling U-vorm woning

WAAR

Woensdrecht

WANNEER

2018

Al snel kwamen we uit op een prachtig ontwerp waar de volledige U-vorm is benut. De zwarte keukenwand is doorgetrokken van vloer tot plafond en van muur tot muur. In deze kast is zelfs de deur naar de garage verwerkt. De keuken lijkt hierdoor groter en de garage is een verborgen ruimte waar alleen de familie van af weet. Daarnaast is er veel opbergruimte in de keuken aanwezig. Aan het mat zwarte kookeiland staat een losse houten eettafel. Aangezien een zwarte keuken snel donker oogt is het erg belangrijk dat de ruimte veel daglicht binnen krijgt en de juiste verlichting wordt gebruikt. Onder andere om deze reden hebben we een brede zwarte schuifdeur in de achtergevel gezet, hierdoor ontstaat er ook meer verbinding met het terras buiten. In de zomer staat de schuifpui volledig open en kan er gemakkelijk buiten gegeten worden.

In het betonnen plafond is het niet mogelijk om inbouwspots te verwerken, want hierdoor verliest het plafond zijn kracht en constructie. Daarom heeft Verswijver Interieurconcepten een ontwerp gemaakt met een verlaagd plafond boven de keuken. In dit verlaagde plafond zit een afzuigkap verwerkt, de verstelbare inbouw spots om de keuken goed uit te verlichten en er hangt een prachtige stalen hanglamp aan.

De woonkamer en keuken zijn van elkaar gescheiden door een roomdivider met een dubbele functie. Bij het maatwerk meubel is er een naadloze overgang tussen de houten parketvloer en de tegelvloer, daarnaast multifunctionele roomdivider is een verborgen thuiswerkplek. De deuren kunnen volledig worden opengezet waardoor men direct kan werken aan een uitschuifbaar bureau. Wanneer men klaar is wordt de kast simpel afgesloten en is er ook niets meer te zien van de werkplek. Zo staat er nooit meer een laptop op tafel en lopen er geen draden meer over de vloer van de opladers.

De woonkamer heeft ook een andere indeling gekregen, door deze uit de hoek te halen en meer naar het midden van de ruimte te plaatsen oogt de ruimte ruimer maar ook gezelliger. Er is ruimte rondom de hoekbank en vanuit de twee donkergroene fauteuils is er ook zicht op de televisie. Onder de televisie is de haard geplaatst, in verband met de warmte zit de televisie in een nis. Achter de hoekbank zijn er zwarte servieskasten op maat gemaakt in hetzelfde materiaal als de keuken. Hier staan persoonlijke accessoires in en heeft ook nog extra opbergruimte. Ook de hal is onder handen genomen door een garderobekast te plaatsen, zodat er geen jassen of schoenen meer rondzwerven en een prachtige zwarte stalen deur met volledig glas en een lange greep.

Alle loze ruimtes zijn gevuld zonder dat het een rommeltje is. De gehele woning straalt rust, ruimte en gezelligheid uit.