Maatwerk roomdivider

“Onze woonkamer heeft zoveel meer sfeer en privacy gekregen.”

Deze klant uit Bergen op Zoom bestaat uit twee volwassenen en twee jonge kinderen. Zij hebben Verswijver Interieurconcepten ingeschakeld voor het ontwerpen en verbouwen van de bestaande woonkamer. Wij hebben deze klant van A tot Z bijgestaan, dus Verswijver Interieurconcepten heeft niet alleen het ontwerp mogen verzorgen maar ook de bouwbegeleiding in handen genomen en daardoor de klant volledig ontzorgd. In slechts 6 weken hebben wij deze metamorfose kunnen realiseren met een groep betrouwbare bedrijven, zoals een interieurbouwer, timmerman, stucadoor en elektricien. Tijdens deze kleine verbouwing is zelfs de bestaande donkere tegelvloer blijven liggen en is de huidige zwart-wit keuken blijven bestaan.

De bestaande woonkamer was erg donker en sfeerloos. De woonkamer was één grote ruimte met de keuken en eetkamer. De vraag van de klant was dan ook om meer sfeer te creëren en de woonkamer knusser te maken. De klant houdt van een moderne minimalistische inrichting, maar het mag wel gezelligheid uitstralen. Ook stoorden zij eraan dat de mensen bij de voordeur direct het hele huis konden zien en de familie in de bank kan zien zitten. Naast de woonkamer is al een aanbouw geplaatst bij de bouw van de woning, de familie wenste de aanbouw meer bij de woning te betrekken. Tot de dag van de verbouwing was deze aanbouw een speelkamer die altijd rommelig oogde.

WAT

Kleine verbouwing woonkamer

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2021

Tijdens het ontwerpen werd al vrij snel duidelijk dat we met een roomdivider op maat gingen werken. De roomdivider zou de woonkamer scheiden van de eetkamer en keuken. Door deze maatwerk kast is de woonkamer knusser geworden en door het open gedeelte in de kast kan er zelf bepaald worden hoeveel zicht er is vanuit de voordeur door de nieuwe stalen deur naar de bank. In de linnenlook roomdivider is voldoende opbergruimte voor speelgoed van de jonge kinderen, dient als servieskast en er is een open boekenkast toegepast voor de vele boeken van de familie. Daarnaast verbindt deze kast de aanbouw met de woonkamer, waardoor er in de aanbouw een leeshoek met ronde fauteuil gerealiseerd is. Vanaf deze prachtige plek is er uitzicht over de tuin via de schuifdeur en naar de woonkamer door de doorkijkhaard. Ook de zwarte lichtrails loopt van de woonkamer over in de aanbouw zodat de ruimte nog meer betrokken wordt. Omdat het een betonnen plafond betreft, kunnen we niet overal verlichting of inbouwspots toepassen, een verlichtingsrails maakt het daarom makkelijk om overal licht te krijgen waar gewenst is. De spots kunnen gemakkelijk worden verschoven of er kunnen zelfs spots bij geklikt worden als er meer verlichting gewenst is.

Naast de doorkijkhaard is de televisie opgehangen, alle kabels zijn verwerkt achter de wand. De woonkamer bestaat uit twee beige banken en twee relax fauteuils met zwart stalen armleuningen, het wollen kleed zorgt voor een betere akoestiek en een warme sfeer op de koude tegels. De off-white vitrage voor de schuifpui en het hoekraam maken het geheel af en kunnen worden dichtgedaan om het zicht vanuit de tuin te beperken.

Boven de houten eettafel is een zwart met koperen hanglamp gemonteerd zodat er voldoende verlichting is om aan de eettafel te knutselen of werken. De comfortabele eetkamerstoelen met armleuning hebben een afwasbare stof, zodat etensresten en vuil makkelijk afgepoetst kan worden.

In een zeer korte tijd is dit prachtige resultaat ontstaan, de familie heeft tijdens de verbouwing nog in de woning kunnen wonen en werken. Het interieur is strak, modern en sfeervol. Door verschillende kleuren kussens en accessoires in huis te halen, kan er makkelijk gespeeld worden tijdens de verschillende seizoenen. Zo is de woning in de lente groen aangekleed, in de winter bordeaux rood, in de zomer met felle kleuren en in de herfst oker geel.