LEVENSLOOPBESTENDIG APPARTEMENT

“Ik kan mijn leven lang genieten van het appartement en het prachtige uitzicht.”

In Hoogerheide zijn nieuwe levensloopbestendige appartementen gebouwd door de aannemer uit de omgeving. Deze klant schakelde ons in direct nadat de woning was aangekocht, voor het herindelen van de ruimte en organiseren van de bouw. Doordat we zo vroeg in het traject betrokken zijn geweest hebben we met de aannemer veel kunnen overleggen en aanpassen waar nodig. Het appartement was namelijk standaard ingedeeld met een kleine hoekkeuken en een lange gang met veel hoeken. Een gang is vaak een verloren ruimte, deze heeft Verswijver Interieurconcepten weten in te korten door de slaapkamers anders in te delen. Daarnaast heeft de gang ook minder hoeken gekregen waardoor het pand nog beter rollator- en rolstoeltoegankelijk is. De klant kan hier dus heel hun leven wonen.

WAT

Nieuwbouw appartement

WAAR

Hoogerheide

WANNEER

2020

De kleine hoekkeuken is vervangen voor een royaal kookeiland met aangrenzende eettafel op maat. Vanuit de nieuwe keuken is er uitzicht over de Brabantse Wal en is er direct contact met de gasten aan de eettafel of in de zithoek. De beige keukenwand is symmetrisch ingedeeld met open schappen voor persoonlijke accessoires van de klant. De maatwerk keukenwand loopt door in een televisiekast, waarin ook de symmetrie is toegepast met open schappen. Maar ook al het elektrawerk zit verborgen achter een valse achterwand. Doordat de op maat gemaakte kast overloopt van keuken tot tv wand wordt de woning ruimtelijker en overzichtelijker.

Het lange kookeiland heeft een dik wit blad dat doorloopt als werkblad en overloopt tot een tafelblad. De rvs greeplijst loopt door als een lange lijn langs de licht bruine fronten van het kookeiland en komt ook terug in de keukenwand en televisiewand. In het appartement was geen mogelijkheid om te werken met een keukenafzuiging naar buiten, er is dus een verlaagd plafond toegepast met een recirculerende inbouwafzuigkap. In het verlaagde plafond is ook de verlichting toegepast voor boven de eettafel en inbouwspots boven het werkblad. De inductiekookplaat ligt vlak verwerkt op het aanrechtblad en de kokend water kraan van Quooker maakt het koken een stuk gemakkelijker.

Tussen de twee op maat gemaakte kasten zit een glazen taatsdeur verwerkt. Deze deur kan men langs beiden zijden opendraaien. Dit is gemakkelijk wanneer de klant geen handen vrij heeft, bijvoorbeeld na het doen van de boodschappen. De taatsdeur is verwerkt in zwart en krasvrij aluminium.
De beige kleur komt terug in de garderobekast en overige maatwerk meubelen in het appartement. De basis is rustig, wit en beige, de donker houtlook pvc vloer geeft warmte aan de ruimte net als de kleurrijke meubelen in okergeel en petrol blauw. De eetkamerstoelen, fauteuils en loungebank kunnen eventueel over een aantal jaren vervangen worden voor een andere kleur waardoor het interieur gelijk een nieuwe uitstraling krijgt.

De masterbedroom heeft kledingkast op maat met een schuifwand, zodat de badkamer ensuite afgesloten kan worden. De schuifwand zit verborgen achter de kast, hierdoor heeft de klant geen last van de deur als deze open staat. De badkamer heeft een andere indeling gekregen ten opzichte van het eerste ontwerp van de aannemer. De indeling is knusser geworden, want de klant wenste meer geborgenheid en privacy. Men doucht nu in een afgesloten doucheruimte in plaats van in een grote open badkamer. En het toilet zit verborgen achter de douchewand. Tijdens het tandenpoetsen aan de dubbele wastafel kijk de klant nu niet naar het toilet. Dit is hygiƫnischer en voelt ook schoner. Het wastafelmeubel is op maat gemaakt om de bestaande wasbakken. De fronten van de lades hebben dezelfde kleur als de keukenkasten en een nerf waardoor het meer op hout lijkt. Tussen de wastafels is een open nis toegepast voor handdoeken. De spiegelkast met verlichting is de ideale plaats voor het opbergen van medicijnen en andere badkamerproducten.