LANDELIJKE BOERDERIJWONING

“Doordat de woning levensloopbestendig is gemaakt, kunnen we ons hele leven genieten van ons droomhuis.”

Deze vrijstaande woning uit het jaar 1925 in Calfven te Ossendrecht bestond uit een kleine keuken, badkamer en woonkamer en 2 slaapkamers. Achter de woning zijn destijds verschillende aanbouwen geplaatst uit verschillende periodes, waardoor het erg rommelig oogde en er geen eenheid in de woning zat. De verschillende woonfuncties waren onderverdeeld in kleine hokjes, waardoor het huis nog kleiner aanvoelde dan dat het al was. De familie, bestaande uit 2 volwassenen, kwam naar Verswijver Interieurconcepten met de vraag om van deze woning met grote tuin een leefbaar geheel te maken. Er was meer leefruimte gewenst en daarnaast moest er grondig gekeken worden naar de duurzaamheid van de woning. Denk hierbij aan het isoleren van de woning, het leggen van zonnepanelen en het voorbereiden op een gasvrij huis. De klant wenste een sfeer van een landelijke boerderijwoning met natuurlijke materialen, maar met niet te veel details.

De eigenaar van deze woning renoveert de woning volledig zelf, Verswijver Interieurconcepten ondersteund de eigenaar in het maken van keuzes en het advies in technieken en bouwconstructies.

WAT

Totale renovatie boerderijwoning

WAAR

Calfven

WANNEER

In uitvoering

Wij zijn met het ontwerpen vanuit de binnenkant begonnen. De entree heeft meer ruimte en hoogte gekregen door de verdiepingsvloer eruit te halen en een vide te maken waardoor men vanaf de voordeur tot in de nok van de woning kijkt. Vanuit de voordeur is er ook direct zicht over de gigantische tuin door de zwarte stalen deuren. Op de begane grond zit de master bedroom met een badkamer ensuite en openslaande deuren naar het terras, zodat de woning levensloopbestendig is en we een extra slaapkamer creƫren. Dit maakt het huis meer waard. Aangezien de woning dicht aan straat ligt is er gebruikt gemaakt van extra isolatie en triple glas om zoveel mogelijk geluid buiten de deur te houden. Het rieten dak is in tegenstelling tot wat veel mensen denken zeer brandveilig. Vaak zelfs veiliger dan een pannendak, als de rieten kap volgens de juiste normen wordt gelegd. Daarnaast is het ook een erg goede isolatie tegen warmte en kou.

De strakke wit gestucte gevel staat in mooi contrast met het klassieke rieten dak met kleine zwarte dakkapellen.

De bestaande aanbouwtjes achter de woning zijn gesloopt en vervangen voor een aansluitende grote aanbouw. Waardoor men van de bestaande woning binnendoor naar de aanbouw kan lopen. Voor het ontwerp van de grote aanbouw zijn er verschillende gesprekken geweest met de gemeente. Na veel onderzoek konden we de vergunning indienen waarbij het middengedeelte een plat dak heeft gekregen, in dit gedeelte is de keuken gevestigd met een groot kookeiland. Aan het uiteinde van het kookeiland staat nog een draagmuur waar een doorkijkhaard in is verwerkt. Hierdoor worden alle belangrijke onderdelen van de constructie van de woning goed benut. De keuken heeft via de zwarte aluminium tuindeuren met roedes toegang tot een binnen terras. De lage aanbouw is afgewerkt met gevelbekleding van kunststof potdeksels, hierdoor komt de woning meer los te staan van de serre.

De zwarte potdeksels komen terug in de serre waar de woonkamer is gesitueerd. De woonkamer heeft een panorama zicht over de tuin, de tuin is via de woonkamer ook door de schuifdeuren te bereiken. Vanuit de loungebank kan men tot het dak kijken, waar eikenhouten balken dienen als constructie. In de woonkamer is een houthaard toegepast voor sfeer en warmte.

Dit project is een mooi voorbeeld van de combinatie van een goede interieurontwerper met een handige eigenaar. Doordat Verswijver Interieurconcepten het gehele plan heeft uitgeschreven en uitgewerkt kan de eigenaar op eigen tempo aan de slag in de woning. Zo wenst de familie ook nog een zwembad of zwemvijver in de toekomst, er is hiervoor al rekening gehouden met het leidingwerk.