KLEDINGWINKEL INRICHTING

“Het is altijd al een meisjesdroom geweest om een eigen kledingwinkel te starten, Verswijver Interieurconcepten heeft ons geholpen met het realiseren van deze droom.”

De interieurontwerpers en interieurstylisten van Verswijver Interieurconcepten zijn in het jaar 2015 gevraagd om een nieuw concept te ontwikkelen voor een kledingboetiek in Bergen op Zoom. De twee eigenaressen droomden altijd al van een eigen kledingwinkel en dit jaar was de tijd rijp en besloten zij een winkel te openen voor dameskleding in ’t Vierkantje van Bergen op Zoom. Achter gesloten deuren en in groot geheim hebben we een uniek concept uitgewerkt. Een kledingwinkel met een goede service, rijke winkelbeleving, inspirerend interieur en kleding van middensegment stoffen en materialen. Bella Boutique is geboren!

WAT

Interieur van dames kledingwinkel

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2015

Het winkelpand is volledig gestript en er kwamen veel leuke verrassingen tevoorschijn. Zo ontdekten we achter de voorzetwanden prachtige bakstenen muren. Deze hebben we volledig in takt gelaten en afgewerkt met een finish laag om te voorkomen dat kleding vies wordt. Ook ontdekten we oude raampartijen van honderden jaren oud op de plek waar de paskamers gesitueerd zijn. Deze raampartijen hebben we bewust in beeld gelaten in de pasruimte. Het eerste ontwerp is aangepast door deze ontdekkingen, een goede communicatie tussen de interieurontwerper en de aannemer op locatie is daarom erg belangrijk.

Voor de industriële wanden zijn strakke gestucte schijven geplaatst, hierdoor ontstaat een groot contrast tussen oud en nieuw en komen de antieke details nog meer tot hun recht. Voor de eerste strakke schijf is de kassa geplaatst. Op de achterwand van de moderne wand zijn schappen gemonteerd voor het presenteren van dames accessoires zoals brillen, hoeden, sieraden en kleine tassen. Het kassameubel is een tweedehands antieke kast van een kringloopwinkel.

De kleding is in de winkel op verschillende manieren gepresenteerd, zo blijft de winkelier getriggerd om verder te kijken. In de voorzijde van de winkel hangen de nieuwe artikelen aan een DIY wit houten stok met kettingen en liggen de leuke koopjes op een antieke tafel gepresenteerd. Tegen de andere strakke gipswand staat een prachtige kast in een barokstijl. In deze kast liggen luxe accessoires en sieraden gepresenteerd die passen bij de kledingstukken. Verder in de winkelruimte wordt de dameskleding gepresenteerd aan een wandsysteem die makkelijk te veranderen is. Zo kan er bij elke wisseling van de trends gemakkelijk een andere winkelinrichting gemaakt worden. Op de paspoppen achter de etalage en in de winkel zijn leuke kledingcombinaties gepresenteerd, zo wordt de bezoeker geïnspireerd om kledingstukken te combineren. De stylisten van Verswijver Interieurconcepten zijn naar een paspoppen groothandel geweest om een aantal moderne etalagepoppen uit te zoeken.
Naast een overzichtelijke winkelroute is ook verlichting ontzettend belangrijk in de inrichting van retail. In de winkel van Bella Boutique is gebruik gemaakt van kabelgoten met verstelbare spots. De spots lichten de verschillende kledingstukken uit en verlichten op subtiele wijze de looppaden. Een goede verlichting in de paskamers zorgt voor een betere verkoop van de kleding. In de kabelgoten liggen alle kabels weggewerkt van het internet, de telefonie, de muziekinstallatie en de verlichting.

De professionals van Verswijver Interieurconcepten hebben het concept tot in detail uitgewerkt en begeleid. Zo is er gedacht aan een passende naam, een origineel bedrijfslogo, een online webshop en een goede marketing strategie om de middensegment klanten aan te trekken van omgeving Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Breda en zelfs daaromheen.