KLASSIEKE WONING

“We vinden het heerlijk om in de avond gezellig met het gezin rond de openhaard plaats te nemen.”

De familie van deze woning in het Brabants dorpje Ossendrecht kwam naar Verswijver Interieurconcepten met de uitdaging om van hun woning meer een geheel te maken. De begane grond was ingedeeld in verschillende ruimtes waardoor er geen verbinding was tussen de verschillende functies. Zo was er een aparte kamer voor de keuken, de woonkamer, de studeerkamer en de bijkeuken. Losse ruimtes laten je woning kleiner ogen en is erg ongezellig. Als de vrouw des huizes in de keuken aan het koken is en de gasten zitten aan de eettafel te wachten, is het gezelliger als men contact met elkaar heeft.

WAT

Woonkamerinrichting met open keuken

WAAR

Ossendrecht

WANNEER

2015

Door verschillende muren uit te breken en de constructie op te vangen is er een grote leefbare woonkamer gemaakt met een eethoek en een open keuken. Het plafond is aan geheeld en strak gestuct tot een geheel. Er zijn gordijnkoven in het plafond verwerkt waar de gordijnrails van de inbetweens achter vallen. De subtiele inbouwspots verlichten de ruimte waar nodig. De wanden en het plafond zijn erg strak op elkaar aangesloten zonder koplatten of afwerklatten.

De woonkamer is ruim ingedeeld met een grote donkerbruine hoekbank rondom de haard en televisie. Van de gashaard en de televisie is een maatmeubel gemaakt zodat het een geheel wordt waarin al het televisieapparatuur in opgeborgen kan worden. De haard is ook zichtbaar vanaf de landelijke kloostertafel en zelfs vanaf de keuken. Dit is het nieuwe centrale punt van deze woonkamerinrichting.

De L-vormige woonkamer is praktisch ingedeeld met grote op maat gemaakte kasten van vloer tot plafond. De houtlook keukenwand is doorgetrokken tot achter de grote hoekbank voor extra opbergruimte. Er zit een verborgen deur in verwerkt die naar het kantoor aan huis leidt. Ook is er een vitrinekast op maat verwerkt voor het exclusieve servies en de erfstukken van de familie. De grote koelkast, hoge vriezer, combi-oven en inbouw koffieautomaat maken het koken nog gemakkelijker en leuker. Op de kop van het landelijke kookeiland is op een unieke manier een grote spoelbak verwerkt in hetzelfde materiaal als het blad. De fronten van het keukeneiland zijn in witte houten latten en het donkergrijze granieten blad is doorgetrokken met een bargedeelte. Voor het ontbijt kan er gemakkelijk op de barkrukken aan het kookeiland plaatsgenomen worden. De kokend water kraan van Quooker geeft binnen enkele seconden kokend water voor de pasta of een kopje thee. Het koken was nog nooit zo gemakkelijk en snel.

Het gasfornuis is geplaatst aan de kant van de wand, met een prachtige klassieke schouw komen de oude details van de woning terug. Op de achterwand is een witte glanzende mozaïektegel verwerkt. Al het keukenapparatuur is praktisch op elkaar afgestemd zodat men niet meer dan één stap hoeft te zeten met een hete pan.

In dorpen als Ossendrecht komt visite langs de achterdeur, dit was ook deze familie gewend. Dus een ruime entreehal met garderobe bij de voordeur is voor deze familie zonde van de ruimte. De voordeur hebben we daarom ook verwerkt achter klassieke kastdeuren. De voordeur is nog steeds bereikbaar voor de pakketbezorgers en de mensen die niet gewend zijn om langs de achterdeur te komen. Ook de meterkast is verwerkt in deze kast evenals een garderobegedeelte voor de jassen van deze gasten. Een unieke maar zeker praktische oplossing voor deze familie. Verswijver Interieurconcepten maakt ook graag voor u een interieur op maat passend bij uw wensen. Wij zorgen dat het interieur bij u en uw familie past, maar daarnaast ook zeker een meerwaarde voor de waarde van uw woning. Neem gerust met ons contact op als vrijblijvend meer informatie wil.