KANTOOR INRICHTING

Verswijver Interieurconcepten is ook gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van kantoorruimtes en werkplekken. Zo kwam ook deze filmstudio uit Dordrecht bij Verswijver Interieurconcepten terecht. Deze filmstudio had een nieuwe locatie op het oog op een bedrijventerrein in Dordrecht.

Om het bedrijf op te laten vallen op het bedrijventerrein hebben wij een ontwerp gemaakt voor de voorgevel zonder dat de gevel aangetast zou worden. Het logo is over de gehele hoogte van het pand geplakt. Zo weten klanten waar ze moeten zijn. Nadat de auto voor het pand geparkeerd is op eigen parkeerplekken, komt de klant binnen in een ruime hal met een trap naar de verdieping. De klant kan plaatsnemen op de begane grond aan de vergadertafel. De vergaderruimte is open en sfeervol ingericht, deze ruimte dient ook als brainstormruimte of wachtruimte tijdens de opnames. Op het televisiescherm bij de vergadertafel kunnen de ideeën en uiteindelijke films worden afgespeeld. De moswand dempt de akoestiek in de ruimte maar is ook een eyecatcher bij van de ruimte. De zwarte vitrage geeft sfeer maar ook meer privacy aan de ruimte. Er kan door de gasten zelf drinken worden gepakt in de zwarte koffiecorner. De strakke licht grijze gietvloer ligt over de gehele begane grond en is makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Ondanks dat de ruimte praktisch en onderhoudsvrij is, ziet het er gezellig en sfeervol uit.

WAT

Inrichting kantoorruimte

WAAR

Dordrecht

WANNEER

2021

De cameramannen van deze filmstudio maken diverse soorten video’s, zoals bruidsfilmpjes, aftermovies van grote festivals, promotiefilmpjes en productvideo’s van bedrijven, evenementen of nieuwe producten. Dit doen ze niet alleen op locatie maar ook in een studio, ze vroegen ons om ruimte te maken binnen hun nieuwe locatie voor een eigen filmstudio. Op de begane grond is de filmstudio gesitueerd, deze is ingericht met een witte vloer en witte wanden zonder hoeken. Alle hoeken in deze ruimte zijn dus rond afgewerkt met gipswanden, hoeken geven namelijk schaduwen in een film. Met de professionele verlichting aan het systeemplafond kunnen alle verschillende opstellingen worden gemaakt. De green screen geeft de mogelijkheid om de video later te bewerken met een passende achtergrond.

Op de verdieping bevinden zich verschillende werkplekken voor de administratie, communicatie en marketing. Deze ruimte straalt rust uit en geeft uitzicht over de parkeerplaats zodat men ziet wie er aankomt. Op de krijtwand kunnen de namen worden vermeld van bekende personen die in de filmstudio zijn geweest, een zogenaamde Wall of Fame. Deze wand is inmiddels al deels gevuld met namen van bekende Nederlanders en Belgen. Achter de Wall of Fame is een volledig donkere ruimte. Deze zwarte ruimte is voor het editen van alle video’s, de editroom staat in volledig contrast met de witte ruimtes in de rest van het bedrijfspand. De wanden zijn zwart geschilderd of voorzien van een akoestisch foam, het tapijt is zwart, het geluidsdempend systeemplafond is zwart, de airco is zwart gespoten en de raamdecoratie is verduisterend. Door de muziekinstallatie wordt het geluid afgespeeld en op de zwarte lounge bank kunnen zelfs klanten meekijken tijdens het bewerken van hun film. Doordat de akoestiek in deze ruimte goed geregeld is hebben de werknemers in de ruimte ernaast geen last van het geluid.

 

Al met al een functionele werkplek maar toch sfeervol en uniek.