INTERIEUR MET RUSTIGE BASIS

“Ondanks dat we kleiner zijn gaan wonen geeft de woning rust en ruimte.”

Voor deze mensen op leeftijd heeft Verswijver Interieurconcepten het ontwerp, detaillering en bouwbegeleiding uitgevoerd. Zij verhuisden van een prachtige grote vrijstaande woning naar een kleinere oude bungalow nabij de stad. Deze bungalow hebben wij volledig levensloopbestendig en rolstoeltoegankelijk ingericht. Ook het exterieur heeft een flinke update gekregen, de gevel is wit geschilderd en de tuin is modern ingericht met een terras en onderhoudsvrije planten en bomen.

WAT

Verbouwing oude bungalow

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2019

Bij binnenkomst is direct de stijl van de familie te herkennen, een moderne strakke basis met prachtige kleurrijke kunst aan de wanden. Door het vele daglicht, de lichte houtlook pvc-vloer en de witte muren oogt de ruimte ruim en straalt het rust uit. Door het smalle raam in de hal is een prachtig beeld in de tuin te bewonderen. Dit beeld is het centrale punt van de woning, vanaf elke ruimte is dit beeld te zien.

Onder de dichte witte trap met eikenhouten treden en zwarte trapleuning is een opbergkast voor schoenen en jassen op maat gemaakt. Hierdoor zwerven er geen spullen rond in de smalle hal en blijft de ruimte altijd opgeruimd.

Via de glazen stalen deur met een 3 vakverdeling is de woonkamer met open keuken te bereiken. Ook hier loopt de onderhoudsvrije pvc vloer door, zodat de hele begane grond een geheel wordt. Het witte kookeiland staat centraal in de aanbouw waardoor de klant tijdens het koken een panoramisch uitzicht heeft over de gehele tuin. De tuin is ook gemakkelijk te bereiken via de schuifdeuren. Men spoelt aan de kop van het moderne keukeneiland en doordat er een afzuiging in de kookplaat is verwerkt is er geen afzuigkap meer nodig aan het plafond. Hierdoor wordt de volledige hoogte van de ruimte behouden. De flexibele pendelarmaturen boven de keuken zijn gemakkelijk te draaien en verstellen in de juiste stand. Een belangrijk detail van het kookeiland is dat de greep lijsten en plinten rondom het eiland doorlopen, hierdoor lijkt het eiland te zweven en oogt het lichter. Een betonlook blad geeft de natuurlijke touch aan het moderne interieur.

De witte keukenwand is voorzien van een zwarte nis voor de koffiemachine, deze is samen met de combi-oven in het midden van de kast gemaakt.

Ook in de woonkamer zijn er felgekleurde kunstwerken en kleurrijke accessoires terug te vinden. De blauwe fauteuils, die bij de draaibare houthaard staan, passen bij het blauwe abstracte schilderij. Voor deze klant heeft Verswijver Interieurconcepten ook een verlichtingsplan gemaakt, de inbouwspots in het plafond zijn met elkaar uitgelijnd en zijn in het plafond gestuct door de stucadoor.

Op de begane grond zijn zowel een badkamer esnuite als master bedroom aanwezig, zo hoeft de familie niet met de trap en is de woning voor alle soorten leeftijden en gebruikers bestemd. De kleine badkamer bevindt zich tussen de inloopkast en slaapkamer en is te bereiken via de onzichtbare schuifdeuren. De dubbele wastafel is voorzien van een solid surface blad waar de wasbakken en het blad uit één geheel zijn gegoten. Hierdoor is het blad volledig naadloos, makkelijk schoon te maken en ontzettend strak. Tegenover het wastafelmeubel met een spiegel over de gehele breedte en tot het plafond is de inloopdouche gemaakt met glazen douchedeuren. Door het gebruik van transparante materialen en een grote spiegel oogt de kleine badkamer ruimer dan hij werkelijk is. De inloopkast kan worden omgebouwd tot een logeerkamer. Op de verdieping zijn ook logeerkamers voorzien, zo kunnen alle kinderen en kleinkinderen blijven slapen in een eigen slaapkamer.