Grafisch kantoor

“Ons kantoor heeft een logische en praktische indeling gekregen met een tikkeltje humor.”

Dit grafische bureau heeft een prachtige werkplek kunnen bemachtigen in een voormalig hotel in Breda. Het pand heeft een karakteristieke uitstraling en deze hebben wij behouden aan de binnenzijde. Verswijver Interieurconcepten heeft de inrichting, styling en bouwbegeleiding geadviseerd voor dit project, het grafische bureau heeft zelf de styling uitgevoerd met een eigen netwerk. Deze leuke samenwerking resulteerde in een prachtig interieur met een persoonlijke touch en een tikkeltje humor.

Bij binnenkomst via de royale trap is de hal te vinden, deze hal geeft via de zwarte stalen deuren direct uitzicht over het open kantoorplein waar de verschillende teams van het grafisch bureau werken. De verschillende teams hebben een eigen eiland zodat de juiste werknemers bij elkaar zitten voor een snelle en overzichtelijke samenwerking. Zo zitten de medewerkers van de administratie bij elkaar met de juiste benodigdheden om hen heen, de creatievelingen met het juiste apparatuur en de mensen met het klantcontact dicht bij de deur om klanten te kunnen ontvangen.

WAT

Inrichting en styling kantoor

WAAR

Breda

WANNEER

2021

Het kantoor heeft een akoestische pvc vloer, witte wanden en een zwart plafond. Hierdoor komen de karakteristieke onderdelen van het pand beter tot hun recht. De fotowand is op maat gemaakt met een eigen afbeelding en tekst over het bedrijf, dit is ook gelijk de eyecatcher van de ruimte. Ook de kleurrijke pop-art schilderijen geven een speelse uitstraling aan het kantoor. De huiselijkheid van het kantoor komt onder andere van de verschillende designlampen op de bureaus.

De bureautafels zijn hergebruikt uit het oude kantoor en hebben een grafische print gekregen. Deze prints zijn in strijd met de clean-desk policy, ze kunnen namelijk nooit leeg gemaakt worden. Zo zijn er planten, koffiemokken met koffiekringen en een verfpot met kwast afgedrukt op de tafels. Ook heeft elke werkplek een eigen nummer of letter.

Door het hele pand zijn interessante, grappige en leuke quotes te vinden over het bedrijf of over de ruimte. Zo heeft de kantine de titel: ‘The house of eat’n and drink’n.’ Door de nauwe samenwerking met deze grafische klant werden de leukste details gecreĆ«erd. Ook de brainstormruimte heeft een eigen quote: ‘Lanterfanten’. Zo is voor iedereen de functie van de ruimte duidelijk en kan het bedrijf gelijk zijn werk laten zien.

Op de bovenste verdieping bevindt zich de witte vergaderruimte. In deze ruimte komen de historische details van het pand nog meer tot hun recht. De balken zijn in een lichte kleur geschilderd en de wanden en plafonds in het wit. De grote dakramen laten veel daglicht binnen in de ruimte. Deze verdieping straalt rust uit. Op het televisiescherm kunnen de laatste projecten worden gepresenteerd aan de klanten en aan de grote organische tafel is er plek voor iedereen en alle presentatie middelen. Op deze verdieping is ook de brainstorm ruimte te vinden waar men relaxed in de fauteuils kan plaatsnemen en de interessante boeken kan doorbladeren en samen kan overleggen in een rustige ruimte. Op de vloer is dezelfde akoestische pvc vloer gelegd als op het werkplein. Hierdoor wordt de galm sterk verminderd.