MODERNE LANDELIJKE VILLA

“De foto’s zijn een leuke bekroning van onze fijne samenwerking.”

Deze moderne zwart-wit villa staat aan de rand van de stad tegen een beschermd natuurgebied aan. De woning staat in een wijk met allemaal andere zwart-witte panden. Een eis vanuit de Gemeente was dat de hele wijk voorzien moest zijn van een witte gevel en daken met zwarte pannen. Naast het natuurgebied is dit een prachtig contrast, de groene kleuren springen er hierdoor echt uit.

De hoge entree met een zwarte baksteen geeft een elegante uitstraling. De rest van de woning is wit geschilderd met een zwarte spatrand. De zwarte kozijnen maken het geheel af.

WAT

Nieuwbouw villa

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2020

Ook de achterzijde van de woning is uitgevoerd in dezelfde moderne uitstraling. De tuin heeft een natuurlijke en open uitstraling en heeft hierdoor zicht over het natuurgebied waar de woning aan grenst. Voor deze klant hebben we een zwemvijver geplaatst, een zwemvijver is in vergelijking tot een zwembad veel duurzamer en heeft een natuurlijke uitstraling. De vijver wordt opgewarmd doordat de zon op het zwarte doek schijnt en het water wordt gefilterd door de speciale planten die in de vijver geplaatst zijn. Ook ligt een zwemvijver er in de winter er mooi bij in tegenstelling tot een zwembad die met een rollerdek afgeschermd zal worden.

De vijver is in het midden van de tuin geplaatst waardoor men bij binnenkomst vanaf de voordeur direct zicht heeft op de vijver. Daarnaast ligt het dicht bij het overdekt terras, de keuken en is er vanaf elke ruimte zicht op de vijver, dit hebben wij toegepast voor de sfeer maar vooral ook voor de veiligheid.

Bij binnenkomst kom je in een ruime hal. Er is vanuit deze hal direct uitzicht over de groene tuin en het natuurgebied door de steellook houten deuren. Het keramische parket is doorgetrokken over de gehele begane grond zonder dorpels, waardoor het makkelijk toegankelijk is en de ruimte groter oogt. Keramisch parket is een onderhoudsvrij alternatief voor een houten vloer.

De eikenhouten traptreden passen goed bij het keramisch parket en de zwart geschilderde trapbomen en trapleuning geven een moderne touch.

De keuken bevindt zich achter de steellook ensuite deuren van hout, zodat de ruimte kan worden afgeschermd van de woonkamer. Het zwarte kookeiland met dun wit Corian blad heeft de functie ‘spoelen’. De kokendwater kraan zorgt ervoor dat er geen waterkoker meer op het werkblad staat en de wijnkoeler in het keukeneiland houdt alle wijnen op de juiste temperatuur. Het dunne blad loopt tot aan de vloer.

De keukenwand heeft de functie ‘koken’, waar de kookplaat en ingebouwde afzuiging is verwerkt. De oven en magnetron zijn symmetrisch uitgelijnd voor een rustig geheel. Het blad van solid surface is ook hier doorgetrokken op de zijkant en als achterwand. Hierdoor zijn alle sauzen en spetters makkelijk af te poetsen na het koken.

Op de verdieping is de master bedroom met ensuite inloopkast en ensuite badkamer te vinden. De op maat gemaakte kledingkasten in de inloopkast hebben een schuifdeur om de ruimtes gemakkelijk van elkaar te scheiden en af te sluiten. De zwarte garderobekasten zijn allen voorzien van verlichting door middel van een ledstrip en er is een garderobelift aanwezig zodat men gemakkelijk bij alle kleding kan.

De moderne badkamer met donker grijze tegels is voorzien van een vrijstaand bad en een royale inloopdouche. De mozaïektegels zijn een sfeervol detail in de strakke badkamer. Achter de wand van de dubbele wastafel bevindt zich een grote doorloop douche. Ook hier komt het mozaïek terug in de shampoo nissen. De zwarte kledingkasten van de inloopkast zijn aan beiden zijden te gebruiken. Zo liggen er aan de kant van de badkamer handdoeken en badkameraccessoires.

Verswijver Interieurconcepten heeft over elke ruimte nagedacht en elke ruimte praktisch uitgewerkt. Zo is ook de bijkeuken functioneel ingericht als wasruimte en opslag. De wasmachine staat op hoogte en alle kasten hebben een praktische indeling voor zowel de stofzuiger als voorraad van etenswaren. Deze ruimte is tevens ook de zijingang en achteringang van de woning, een zogenoemde mudroom. Waar alle vuile schoenen en kleren kunnen worden uitgedaan voordat de schone ruimtes worden betreden. Ook deze ruimte is in zwart-wit uitgevoerd en past bij de rest van het interieur.